Saša Mrak: kandidatka za direktorico Združenja Manager

Saša Mrak, ki je med drugim odgovorna urednica revije HR&M za razvoj ljudi pri delu in vodja Inštituta za organizacijske rešitve ter že več kot 15 let deluje na področju razvoja kadrov, vodenja in marketinga ter odnosov z javnostjo in medijev, bo položaj izvršne direktorice Združenja Manager, če jo bo upravni odbor združenja pod vodstvom Aleksandra Zalaznika potrdil, nastopila s 1. januarjem prihodnje leto.
Fotografija: Matej Družnik
Odpri galerijo
Matej Družnik

Nasledila bo Sonjo Šmuc, ki je, spomnimo, v začetku oktobra prevzela mesto generalne direktorice Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Deset kandidatov na osebni razgovor

Novega izvršnega direktorja so v Združenju Manager iskali skupaj s kadrovsko agencijo Competo. Na osebni razgovor so povabili deset kandidatov, pet od teh pa se je nato uvrstilo v ožji izbor. Med ključnimi izzivi, ki so jih v združenju navedli v razpisu, so bili poleg oblikovanja programa dela združenja tudi podpora razvoju slovenskega menedžmenta, lobiranje za interese gospodarstva in članstva združenja, povezovanje z različnimi deležniki in odločevalci na ravni države in gospodarstva, sodelovanje z drugimi organizacijami, skrb za članstvo, komuniciranje z mediji, zagotavljanje finančnih sredstev ter tudi upravljanje ugleda in blagovne znamke.

Po poti mednarodnega povezovanja

Najbolj jih je očitno prepričala Mrakova, ki je v preteklosti v družbi Dnevnik urejala prilogo Zaposlitve in kariera, bila urednica spletnih vsebin in med drugim vodila tudi Dnevnikov projekt izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit. Kasneje je vodila marketing in odnose z javnostjo v Kranjski investicijski družbi, ključni družbi Jožeta Anderliča, nadaljevala pot v manjšem zasebnem podjetju ter kasneje ustanovila lastni inštitut.

Sodelovala je tudi pri projektu Delove podjetniške zvezde, kjer je letos zmagalo podjetje Dewesoft. Mrakova, ki bo svoj program članom upravnega odbora predstavila decembra, vidi Združenje Manager, ki ima okoli 1100 članov, predvsem kot platformo za profesionalizacijo menedžerske stroke, mednarodno povezovanje in sooblikovanje podpornega okolja.

Zalaznik: Združenje bo še povečalo ugled

»Ocenjujem, da ima veliko energije za delo, vztrajnosti ter predanosti ciljem in nalogam. Temu dodaja optimističen pogled na izzive, smisel za organizacijo ter pravo mero nepopustljivosti in vztrajnosti. Verjamem, da bo v Združenje Manager prinesla novo energijo in poglede, s čimer bo Združenje Manager še povečalo ugled med člani združenja in v širši družbi,« je predlog, da mesto izvršne direktorice prevzame Saša Mrak, pospremil Zalaznik.

Danes je Mrakova kot odgovorna urednica strokovne revije HR&M ter kot vodja, svetovalka ali soustvarjalka različnih projektov in izobraževanj s področja razvoja družbe, človeškega kapitala, vodenja in podjetništva, aktivna predvsem na področju razvoju kadrovske in vodstvene stroke. Diplomirala je na ljubljanski fakulteti za družbene vede in kasneje končala še študij MBA.

Več iz rubrike