Sam Altman, človek, ki je vedno pripravljen na najslabši scenarij

Sam Altman, direktor Open AI, ki je ustvarila chatgpt, se strinja, da tehnologija potrebuje regulacijo.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Potem ko je marca odprto pismo proti umetni inteligenci podpisalo tisoče tehnoloških voditeljev in strokovnjakov, vključno z nekdanjim Googlovim raziskovalcem dr. Timnitom Gebrujem in Meredith Whitaker, je Sam Altman, izvršni direktor OpenAI, podjetja, ki je ustvarilo jezikovnega robota chatgpt in generator slik dall-E 2, pred ameriškim kongresom dejal, da je »regulacija umetne inteligence bistvena«.

Sam Altman, sicer falirani študent Stanforda, gej in vegetarijanec, ki ima – zanimivo – v lasti farmo goveda v Kaliforniji, je znan tudi kot človek, ki mu v angleščini rečejo prepper – nekdo, ki je vedno pripravljen na vse nevarnosti, ki prežijo na človeštvo.

Človek, ki si je oblikoval različne preživetvene strategije – za ta namen ima celoten arzenal orožja, zdravil in antibiotikov –, je v govoru pred pravosodnim odborom v torek dejal, da kljub temu da OpenAI gradi orodja, ki bodo nekega dne »naslavljala nekatere največje izzive človeštva, kot so podnebne spremembe in zdravljenje raka. Sedanji sistemi tega še niso zmožni, a bodo vlade morale vseeno pripraviti regulacijo, ki bo ublažila tveganje vse močnejših modelov.«

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike