S prodajo Forbesa mlademu ameriškemu milijarderju ne bo nič

Osemindvajsetletni Austin Russell ni našel denarja za financiranje. Prodaja odpovedana tudi zaradi špekulacij o ruskem vplivu.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

 

Bilo bi skoraj neverjetno, če bi skupina vlagateljev pod vodstvom 28-letnega Austina Russella, ki je z ustanovitvijo Luminarja obogatel pri 25 letih, našla 800 milijonov dolarjev za nakup 82-odstotnega deleža medijske hiše Forbes. Ta tako še vedno ostaja v večinskem kitajskem lastništvu.

Posel o prodaji Forbes Media Group skupini vlagateljev, ki jih je vodil ameriški tehnološki direktor Austin Russell, je bil odpovedan minuli torek, ko je sedanji lastnik skupine Integrated Whale Media sporočil, da niso dosegli končnega dogovora o prodaji. Russell pa je v izjavi dejal, »da je v najboljšem interesu strank, da se pogodba prekine«.

Poleg tega da Russell ne bi zmogel pridobiti dovolj kapitala, so se ves čas, od maja, ko se je razširila novica o načrtovanem nakupu, pojavljala vprašanja o morebitnem ruskem ali drugem tujem vplivu oziroma sodelovanju, zato se je v prodajo vpletel tudi Odbora za tuje naložbe v Združenih državah Amerike.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike