Ryanair z 20-milijonsko četrtletno izgubo

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v četrtletju med oktobrom in decembrom lani ustvaril 20 milijonov evrov izgube, medtem ko je v enakem obdobju leto prej zabeležil nekaj manj kot 106 milijonov evrov dobička. Razlog za rdeče številke pripisuje nižjim povprečnim cenam vozovnic.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

Poslovanje so poleg nižjih cen vozovnic bremenili tudi večji stroški osebja, višje cene kerozina in kompenzacijska plačila za odložene in odpovedane lete, poročajo tuje tiskovne agencije.
V letalski družbi so povedali, da so v tretjem četrtletju poslovnega leta prepeljali 32,7 milijona potnikov, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju predlani. Prihodki so se povečali za devet odstotkov na 1,53 milijarde evrov.
Sredi januarja so v družbi predvsem zaradi cenovnih pritiskov drugič znižali letno napoved rezultatov. Letni dobiček naj bi znašal med eno in 1,1 milijarde evrov. Oktobra lani so napoved že oklestili zaradi zaradi grožnje stavk in dražjega kerozina.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: