Rusija v zmanjšanje naložb v ameriške obveznice

Rusija namerava zaradi ameriških sankcij, ki so jih deležni, skrčiti naložbe v ameriške obveznice in prenehati plačevati v dolarjih, je dejal minister za finance Anton Siluanov. "Zmanjšati moramo naložbe v ameriško gospodarstvo in obveznice na najnižjo raven," je poudaril. Moskva namerava kot odgovor na nove sankcije ZDA poleg tega prenehati plačevati z dolarji.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

"Nehali bomo uporabljati ameriški dolar in začeli bolj koristiti nacionalno valuto rubelj in ostale, vključno z evrom," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v intervjuju za televizijo Rusija-1 dejal Siluanov. ZDA so namreč prejšnji teden napovedale, da bodo zaradi napada z živčnim plinom na ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer z živčnim plinom novičok marca v Veliki Britaniji uvedle dodatne sankcije. Moskva sicer zanika vpletenost v primer. Nove sankcije, ki bodo po pričakovanjih začele veljati z 22. avgustom, se bodo nanašale na varnostno-obrambno industrijo oz. na prodajo občutljivih snovi, ki se lahko uporabijo za kemično ali biološko orožje. 

Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: