Rudolf Skobe odhaja z vrha Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije bo do imenovanja novega predsednika uprave vodil podpredsednik uprave Tomaž Seljak.
Fotografija: Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Foto: Uroš Hočevar

Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je seznanil z odločitvijo predsednika uprave Rudolfa Skobeta o predčasnem prenehanju mandata. Nadzorni svet se je zato s Skobetom sporazumel o predčasnem prenehanju mandata na položaju predsednika uprave družbe, in sicer s 16. aprilom 2019.

Skobe: Zaupanja ni več
»Drugi mandat na mestu predsednika uprave Telekoma Slovenije bi se mi iztekel konec avgusta prihodnje leto, že pred časom pa sem se odločil, da se za nov mandat ne bom potegoval. Po 23 letih dela v Skupini Telekom Slovenije in po več kot šestih letih in pol na mestu predsednika uprave verjamem, da je za uspešno vodenje skupine Telekom Slovenije potrebno popolno zaupanje med vsemi ključnimi deležniki družbe. Tega zaupanja ne čutim več, zato sem se odločil za predčasno prenehanje mandata predsednika uprave in za nove izzive. V korist družbe, zaposlenih, moje družine in sebe,« je sporočil Skobe.
 
Glavina: Zaupanje je popolno
Lidija Glavina, predsednica nadzornega sveta Telekoma Slovenije, je izrazila presenečenje nad Skobetovo željo po predčasnem prenehanju mandata, saj da imata uprava in njen predsednik popolno zaupanje nadzornega sveta: »Rudolf Skobe je kot predsednik uprave z najdaljšim mandatom v zgodovini Telekoma Slovenije v družbi pustil močan pečat. Telekom Slovenije je danes moderen operater, ki se z izzivi panoge in okolja sooča uspešneje kot primerljivi operaterji doma in v tujini. Telekom Slovenije bo nadaljeval izvajanje sprejete strategije in verjamem, da bo poslovanje družbe tudi v prihodnje izpolnjevalo pričakovanja.«
 
Forenzika pokazala sum oškodovanj
O Skobetovem odhodu se je sicer v medijih ugibalo že nekaj tednov, potem ko smo v Delu razkrili ugotovitve končne forenzične revizije, ki je ugotovila sum oškodovanja Telekoma Slovenije za nekaj milijonov evrov.

Telekom Slovenije tudi bogato zalaga in drži pri življenju svoj medijski del, družbo Antenna TV S, ki ustvarja televizijske programe Planet TV.

Več iz rubrike

Komentarji: