Roboti v velikih podjetjih s pomembno vlogo

V Evropski uniji kar 25 odstotkov velikih podjetij pri svojem delu uporablja robote.
Fotografija: Največji delež robotov uporabljajo v Španiji, kar 11 odstotkov, sledita ji Danska in Finska z 10 odstotki in Italija z devetimi. Foto: Dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Največji delež robotov uporabljajo v Španiji, kar 11 odstotkov, sledita ji Danska in Finska z 10 odstotki in Italija z devetimi. Foto: Dokumentacija Dela

Velika podjetja, ki zaposlujejo več kot 250 ljudi, v svojem delovnem procesu rade uporabljajo robote, veliko bolj, kot to počnejo mala in srednja podjetja.

Raziskava Eurostat za leto 2018 je pokazala, da v Evropski uniji 25 odstotkov velikih podjetij pri svojem delu uporablja robote, medtem ko je ta odstotek pri srednjih podjetjih, ki zaposlujejo med 49 in 249 ljudi, za polovico manjši, se pravi okoli 12 odstotkov. Pri malih podjetjih, kjer je zaposlenih od 10 do 49 ljudi, pa je ta odstotek še manjši in se giblje okoli 5 odstotkov.

Največji delež robotov uporabljajo v Španiji, kar 11 odstotkov, sledita ji Danska in Finska z 10 odstotki in Italija z devetimi.

Najmanj pa se robotov poslužujejo na Cipru, v Estoniji, Grčiji, Litvi, na Madžarskem in v Romuniji.

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: