Robot, ki se vozi in dela

V industriji je napočil čas za naslednjo dimenzijo avtomatizacije in dviga produktivnosti proizvodnih okolij.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Napredna proizvodna okolja že danes uporabljajo avtomatsko vodena vozila (AGV), avtomatske vozičke in viličarje, v lastnih celicah ali ob proizvodni liniji pa delajo klasični in/ali sodelujoči roboti. Kaj pa če bi se robot lahko vozil po proizvodnji in opravljal različna opravila? Tudi ta dimenzija bo kmalu postala resničnost, saj prav dejstvo, da robot ni več nujno vezan le na svojo robotsko celico ali eno »delovno mesto«, odpira novo dimenzijo produktivnosti v proizvodnji.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.