Revizijska komisija zavrgla zahtevka za revizijo pri Karavankah

Dars bo odločitev o tem, s katerimi ponudniki bodo izvedli pogajanja, predvidoma izdali do sredine septembra.
Fotografija: Predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo, dolg 7864 metrov. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo, dolg 7864 metrov. Foto: Jure Eržen/Delo

Državna revizijska komisija je zavrgla zahtevka za revizijo, ki sta ju na Darsov način iskanja izvajalca za predor Karavanke podala Gorenjska gradbena družba in Kolektor CPG. Dars bo odločitev o tem, s katerimi ponudniki bodo izvedli pogajanja, predvidoma izdali do sredine septembra.

Iz navedb GGD in Kolektorja CPG izhaja, da naj bi bil njun položaj zaradi domnevno nezakonitega sodelovanja podjetij Cengiz in Avax v postopku javnega naročanja neupravičeno otežen, saj bi ponudbeno ceno oblikovala tudi ob upoštevanju ravnanj teh podjetij. »Kot gre razumeti navedbe vlagateljev, bi vlagatelja zaradi sodelovanja gospodarskega subjekta Cengiza (in gospodarskega subjekta Avax) morala znižati ponudbeno ceno,« so na DKOM zapisali v sklepu in pritrdili Darsu, da so ponudniki pri oblikovanju cene avtonomni: »Oblikovanje cen predstavlja poslovno odločitev ponudnikov, zato odločitev, kakšno končno ponudbeno ceno bosta vlagatelja ponudila za izvedbo predmetnega javnega naročila, njuna poslovna odločitev.« Ker vlagateljema zaradi domnevne kršitve zakona o javnih naročilih ni mogla nastati škoda, DKOM ugotavlja, da vlagatelja ne izkazujeta aktivne legitimacije za vložitev zahtevka za revizijo.

Več preberite na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

aktualno

Radovan Bolko: Kriza bo veliko hujša kot leta 2009

Radovan Bolko, predsednik uprave koncerna Kolektor, enega največjih predstavnikov avtomobilske industrije pri nas, ki zaposluje več kot 5000 ljudi, opozarja, da so pred nami težji časi, kot so bili o…

Komentarji: