Revizijska komisija zavrgla zahtevka za revizijo pri Karavankah

Dars bo odločitev o tem, s katerimi ponudniki bodo izvedli pogajanja, predvidoma izdali do sredine septembra.
Fotografija: Predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo, dolg 7864 metrov. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo, dolg 7864 metrov. Foto: Jure Eržen/Delo

Državna revizijska komisija je zavrgla zahtevka za revizijo, ki sta ju na Darsov način iskanja izvajalca za predor Karavanke podala Gorenjska gradbena družba in Kolektor CPG. Dars bo odločitev o tem, s katerimi ponudniki bodo izvedli pogajanja, predvidoma izdali do sredine septembra.

Iz navedb GGD in Kolektorja CPG izhaja, da naj bi bil njun položaj zaradi domnevno nezakonitega sodelovanja podjetij Cengiz in Avax v postopku javnega naročanja neupravičeno otežen, saj bi ponudbeno ceno oblikovala tudi ob upoštevanju ravnanj teh podjetij. »Kot gre razumeti navedbe vlagateljev, bi vlagatelja zaradi sodelovanja gospodarskega subjekta Cengiza (in gospodarskega subjekta Avax) morala znižati ponudbeno ceno,« so na DKOM zapisali v sklepu in pritrdili Darsu, da so ponudniki pri oblikovanju cene avtonomni: »Oblikovanje cen predstavlja poslovno odločitev ponudnikov, zato odločitev, kakšno končno ponudbeno ceno bosta vlagatelja ponudila za izvedbo predmetnega javnega naročila, njuna poslovna odločitev.« Ker vlagateljema zaradi domnevne kršitve zakona o javnih naročilih ni mogla nastati škoda, DKOM ugotavlja, da vlagatelja ne izkazujeta aktivne legitimacije za vložitev zahtevka za revizijo.

Več preberite na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

Moravske Toplice se utapljajo v turističnih bonih

V Pomurju je ta hip zasedenost turističnih zmogljivosti skoraj stoodstotna, daleč največ turističnih bonov pa so unovčili v občini Moravske Toplice, ki v državnem merilu zaostaja le za Portorožem in …

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

Komentarji: