Renault delo ustavil v več proizvodnih obratih

Avtomobilski velikan Renault je ena od tarč velike hekerske akcije, zato so v francoskem avtomobilskem proizvajalcu delo ustavili ne le v novomeškem Revozu, temveč tudi v drugih obratih. V Revozu zaplete zaradi vdora rešuje posebna ekipa, ker pa so del enotnega Renautovega sistema, so v veliki meri odvisni od dogajanja na krovnem podjetju.
Fotografija: Andrej Brglez
Odpri galerijo
Andrej Brglez

V Renaultu, prvem francoskem podjetju, ki je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP priznalo vdor v sistem, so pojasnili, da so zaradi hekerskega napada ustavili delo v več tovarnah, poleg novomeške je prizadetih tudi več Renaultovih enot v Franciji.

V katerih francoskih obratih konkretno stoji delo, v podjetju niso navedli, so pa po poročanju AFP viri blizu sindikatov razkrili, da je bila tarča napada tudi tovarna Sandouville v Normandiji.

Novico je potrdil predstavnik enote in dejal, da v tovarni proizvedejo okoli 640 vozil dnevno. Za vikend niso načrtovali polne proizvodnje, zgolj nekaj stiskalnih operacij. Ocenil je, da bi lahko delo normalno steklo v ponedeljek zjutraj.

V novomeškem Revozu v eni izmeni proizvedejo 300 vozil, v nočni nekoliko manj. Kot so za STA pojasnili v podjetju, bodo izpad nadoknadili, ko bodo težave odpravljene in bo delo steklo normalno. Poudarili pa so, da so v veliki meri odvisni od reševanja težave na ravni krovnega podjetja, saj ima Renault enoten operacijski sistem.

Več iz rubrike