Rekordni prihodki UEFA, Čeferin zgradil temelje za nov mandat

Evropska nogometna zveza zanesljivo postaja ena ključnih igralk na svetovnem zemljevidu, pri čemer njen vpliv presega nogometno družino. Reformistični predsednik Aleksander Čeferin jo je na Slovaškem dvignil še korak višje kot prej. V Bratislavi je namreč potekal 42. Uefa kongres, na katerem so se seznanili s poročili predsednika, izvršnega odbora in uprave Uefe za sezono 2016/17.
Fotografija: arhiv podjetja
Odpri galerijo
arhiv podjetja

Prihodki so bili rekordni, UEFA je močnejša kot kadarkoli prej. Naslednje leto februarja, ko bo redni (volilni) kongres v Rimu, bodo Čeferin in nekateri njegovi najtesnejši zavezniki (Šuker, Gomes, Csanyi, ...) na novi preizkušnji, toda kaže jim odlično. Kot je priznal Čeferin, ko je potrdil, da bo prihodnje leto kandidiral za polni štiriletni mandat: »Če bi bile volitve danes, bi zmagal še bolj prepričljivo kot v Atenah.« V Grčiji je porazil Nizozemca z 42:13 ...

Če ima FIFA velike težave s polnjenjem pokroviteljskih mest za prvenstvi 2018 in 2022, ima UEFA pri tem izzivu sladke skrbi in je daleč pred vsemi. Trenutni pokrovitelji želijo podaljšati sodelovanje, na vrata trkajo novi iz vsega sveta.

»Nedavno smo podpisali v Bruslju sporazum z evropsko komisijo, s katerim smo naredili nov korak k zagotovitvi zgodovinsko uspešnega EP leta 2020. Nisem politik, toda prijateljem pri Uefi sem sporočil, da sta Bruselj in Strasbourg naša prijatelja in se nam ju ni treba bati,« je zatrdil Čeferin in izpostavil še eno področje, s katerim želi v prihodnjih letih dodatno razširiti vpliv in domet že danes najbogatejše športne hiše na svetu. »Vemo, na katerih platformah se zadržujejo mlajši. Ključna bo dodatna digitalizacija delovanja na vseh ravneh. Ne bomo zaspali, v razvoj tega področja bomo vložili še več kot doslej,« je napovedal Čeferin.

Več iz rubrike