Regulirani ceni bencina in dizla nižji

Regulirani ceni bencina in dizla sta se opolnoči znižali. Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina se je na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest pocenil za 2,7 centa na 1,319 evra, dizla pa za 0,7 centa na 1,357 evra. Dizel tako ostaja dražji od bencina, predvsem zaradi višjih cen na svetovnih trgih.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

V obdobju od konca septembra in vse do danes se je cena navadnega mineralnega dizla kot tudi dizelskega biogoriva, ki se primešava navadnemu dizlu, neprestano dvigovala. Višja cena goriva dizla je tako posledica visoke cene mineralnega dizla in tudi visoke cene biodizla na svetovnih trgih.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami.


Cene nafte kljub uveljavitvi ameriških sankcij proti Iranu navzdol

Ostrejše sankcije, ki so jih proti Iranu uvedle ZDA, niso podražile nafte. Cene črnega zlata so se namreč v današnjem azijskem elektronskem trgovanju nekoliko znižale. Analitiki sicer pomembnejših impulzov na trgu ne vidijo.

Več iz rubrike