Razpis za štipendije odprt do 25. marca

Svet kapitala
Kdo bo prvi na Bavarskem in kdo ne bo zadnji prijavljen na razpis? Foto: Reuters

Še danes se lahko prijavite za štipendije za poletne jezikovne tečaje nemščine.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je danes ponovno opozoril na skorajšnji zaključek razpisa za podeljevanje štipendij za poletne jezikovne tečaje, ki jih razpisuje Bavarski akademski center za srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo Bayhost. V razpisu nagovarjajo študente in mlade raziskovalce z znanjem nemškega jezika na ravni B1, nanj se kandidati lahko prijavijo vse do 25. marca 2019.

Štipendije sicer krijejo stroške usposabljanja, bivanja ter žepnino oziroma prehrano na bavarskih visokih šolah.

ODGOVOR SKLADA NA NETOČNE NAVEDBE, KI SE POJAVLJAJO V MEDIJIH V ZVEZI Z ZGORNJO NOVICO O OBJAVLJENEM RAZPISU

Navedbe, objavljene na spletni strani Sveta kapitala, deloma ne držijo.
 
V sredo, 20. 3. 2019, je bila na spletni strani Svet kapitala objavljena novica z naslovom »Razpis za štipendije odprli le za 5 dni«, ki je zakrožila tudi po družbenih omrežjih. Članek se nanaša na zgornje obvestilo o objavljenem razpisu za štipendije za poletne jezikovne tečaje nemščine 2019 in je v celoti, razen zadnjega odstavka, zavajajoč, z informacijami, ki ne držijo. (V prvotnem članku so poleg ustreznega naslova in povzetka popravljeni deli podčrtani.)

Navedenega razpisa ni objavil Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, objavil oziroma delil je zgolj informacijo o razpisu, pač pa je razpis objavil BAYHOST (Bavarski univerzitetni center za srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo). 

Razpis ni odprt le pet dni, pač pa je institucija BAYHOST razpis objavila že 30. 1. 2019. Informacija o navedenem razpisu je bila na spletni strani sklada prvič objavljena že 6. 2. 2019, drugič pa je bila objavljena 20. 3. 2019. 

Tisti, ki spremljajo skladovo spletno stran sklada ali so prijavljeni na e-novice, so torej s to informacijo seznanjeni vsaj mesec in pol. Informacija je torej ves ta čas javno dostopna vsakomur. Opozoriti želimo, da sklad ni dolžan objavljati razpisov drugih institucij, vendar to počne, ker želi čim več informacij potencialnim štipendistom omogočiti na enem mestu. Informacije o štipendijah drugih ustanov objavi, ko jih prejme.
 
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije
Več iz rubrike