Rastoderju bodo v Stožicah pomagali Arabci

Finance poročajo, da bo Rastoder za dokončanje Stožic dobil partnerja iz Združenih arabskih emiratov.
Fotografija: Slovenija, Ljubljana, 08.Avgust2012, Nedokončan športni park Stožice. FotoIgor Zaplatil/DELO
Odpri galerijo
Slovenija, Ljubljana, 08.Avgust2012, Nedokončan športni park Stožice. FotoIgor Zaplatil/DELO

Poslovnež Izet Rastoder bo za dokončanje poslovnega dela športnega območja Stožice dobil partnerja iz Združenih arabskih emiratov (ZAE), in sicer naj bi družba Eagle Hills prevzela 51-odstotni delež Rastoderjevega projektnega podjetja za dokončanje Stožic, danes poroča časnik Finance.

Podpis pogodbe za skupni projekt naj bi sledil v prihodnjih tednih, je po poročanju Slovenske tiskovne agencije še izvedel časnik.

Rastoder je lastnik trgovskega dela od stadionu in dvorani Stožice postal leta 2017, potem ko je od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) kupil terjatve do družbe Grep in kot edini ločitveni upnik v stečaju Grepa nato prevzel premoženje, s katerim so bile terjatve zavarovane.

Potem ko je časnik Delo septembra lani pisal, da namerava Eagle Hills kupiti nedokončan trgovski del Stožic, naj bi po navedbah Finance Arabci zdaj prevzeli 51-odstotni delež Rastoderjevega projektnega podjetja, preostanek pa bi šel Rastoderju.Projekt naj bi v grobem ostal tak, kot je predviden po prostorskem načrtu, torej trgovsko središče in do sto metrov visok hotel, utegne pa biti še bolj "prostorsko izkoriščen", torej povečan do skrajnih gabaritov, poročajo Finance.

Za gradnjo hotela je sicer treba sprejeti še podrobni prostorski načrt. Kot je konec januarja pisal časnik Dnevnik, je projektna družba Derby Tower v lasti družbe Rastoder leta 2018 na občino že dala pobudo za spremembo občinskega podrobnega prostorskega načrta, a kot so takrat za časnik povedali na občinskem oddelku za urejanje prostora, investitor drugih aktivnosti ni izvedel, zato niso začeli postopka izdelave sprememb in dopolnitev prostorskega akta.

Vodja projektov v družbi Rastoder Anđela Nikolić je za časnik Dnevnik potrdila, da postopek uradno še ni stekel, ker Derby Tower še ni pristopil k izdelavi potrebne projektne in druge dokumentacije za spremembo oziroma dopolnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Za dokončanje trgovskega dela naj bi bilo treba investirati še 50 do 65 milijonov evrov, so pisali časniki.

Družba Eagle Hills med drugim gradi tri milijarde evrov vreden projekt Beograd na vodi, v preteklosti pa so investirali med drugim v enega najvišjih nebotičnikov na svetu, Burj Khalifa v Dubaju, ter enega največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai Mall.

Več iz rubrike