Putin priznal, da nima pametnega telefona

Ruski predsednik Vladimir Putin je ta teden priznal, da še vedno nima pametnega telefona. Priznanje je bilo odgovor na izjavo vodje jedrskega raziskovalnega inštituta Kurčatov Mikhaila Kovalčuka, ki je pred tem dejal, da "imamo vsi v žepu pametni telefon". Putinov odgovor je požel smeh v publiki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Fotografija: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Tomi Lombar

Putin je v preteklosti že priznal, da ne ve nič o tehnologiji. Leta 2005 je celo dejal, da nima mobilnega telefona in izrazil skrb zaradi vedno večje dostopnosti vsebine na internetu. Lani je šolarjem zaupal, da interneta skoraj ne uporablja.

Njegovo nasprotje je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedjev, ki ga večkrat vidijo s pametnim telefonom v roki.

Putin je v preteklih letih internet že večkrat označil kot projekt ameriške obveščevalne agencije CIA in leglo pornografije. Potem ko se je leta 2012 vrnil v Kremelj, so ruske oblasti omejile svobodno uporabo interneta. Po navedbah neimenovane organizacije za človekove pravice je Rusija lani zaradi objav na družbenih omrežjih aretirala 43 ljudi.

Internet ostaja eden redkih forumov za politične razprave v Rusiji.

Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: