Putin in Abe za okrepitev sodelovanja

Ruski predsednik Vladimir Putin in japonski premier Shinzo Abe sta se danes na pogovorih v Moskvi zavzela za okrepitev sodelovanja med državama. Voditelja sta se pred tem že srečala ob robu gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu, kjer je bil Abe častni gost.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

"Zelo sem vesel, da imam priložnost podrobno govoriti o naših dvostranskih odnosih in političnem sodelovanju," je dejal Putin, ko je v Kremlju sprejel japonskega premierja.

"Včeraj sva govorila o napredovanju gospodarskih in trgovinskih vezi" med Rusijo in Japonsko, je dodal Putin.

Abe je pristavil, da je Japonska pripravljena okrepiti sodelovanja na miren, a energičen način, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prav tako je izrazil upanje na "nov preboj" pri reševanju ozemeljskega spora glede Kurilskih otokov, ki zastruplja odnose med država že od konca druge svetovne vojne.

Sovjetska zveza je otoke, ki jih Japonci imenujejo Severna ozemlja, zasedla leta 1945 v zadnjih dneh druge svetovne vojne.

Več iz rubrike

aktualno

Na udaru bodo predvsem prihodnje generacije

Deset odstotkov najbogatejših zemljanov je odgovornih za več kot polovico vseh emisij med leti 1990 in 2015.

aktualno

Teden restavracij z oktobrsko izvedbo cilja na 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah.

aktualno

Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije

Ministrstvo za okolje in prostor je v soboto na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost.

aktualno

Hrvaški siri do prestižnih svetovnih nagrad; sledi avtohtona konoplja

Proizvajalec Sirana Gligora s hrvaškega otoka Pag se je ponovno izkazal in prejel več mednarodnih nagrad.

Komentarji: