Prvi nogometaš, ki je dosegel status milijarderja

35-letnik se je kot tretji športnik pridružil Tiger Woodsu in Floydu Mayweatherju, ki sta zbrala milijardo dolarjev.
Fotografija: Portugalski zvezdnik naj bi v svojih 17 letih kot poklicni športnik zaslužil 650 milijonov dolarjev it naslova plač, preostanek pa s strani oglaševanja. FOTO: REUTERS/Albert Gea
Odpri galerijo
Portugalski zvezdnik naj bi v svojih 17 letih kot poklicni športnik zaslužil 650 milijonov dolarjev it naslova plač, preostanek pa s strani oglaševanja. FOTO: REUTERS/Albert Gea

Cristiano Ronaldo je v svoji karieri postal prvi nogometaš v zgodovini, ki je postal milijarder. Zvezdnik Juventusa je po poročanju Forbesa v zadnjem letu zaslužil 105 milijonov dolarjev pred obdavčitvijo, tako njegov skupni znesek premoženja znaša več kot milijardo dolarjev.

35-letni napadalec je razglašen za četrtega najbolj plačanega zvezdnika v 2020 in se uvršča za legendo tenisa Rogerja Federerjea, raperja Kanyeja Westa in Kylie Jenner.Barcelonin talisman Lionel Messi, za katerega Forbes navaja, da je v zadnjem letu zaslužil 104 milijone dolarjev, ​​je na petem mestu, medtem ko je napadalec Paris Saint-Germain Neymar s 95,5 milijona dolarjev zasedel sedmo mesto.

Po golf ikoni Tigerjem Woodsom in nekdanjim boksarjem Floydom Mayweatherjem je Ronaldo šele tretji športnik, ki je nabral tolikšno bogastvo in prvi, ki je to storil v moštvenem športu.

Portugalski zvezdnik naj bi v svojih 17 letih kot poklicni športnik zaslužil 650 milijonov dolarjev it naslova plač, preostanek pa s strani oglaševanja. Od leta 2016 je samo z Nikeom vezan na donosen posel, oglašuje pa tudi več drugih velikih znamk.

Petkratni zmagovalec Ballon d'Or gradi poslovno cesarstvo tudi z blagovno znamko mode in življenjskega sloga, hotelsko verigo in muzejem CR7 v svojem rojstnem kraju Funchal na Madeiri.

Njegov zaslužek leta 2020 je prizadela pandemija koronavirusa, saj se mu je plača znižala, potem ko je moštvo Juventusa pristalo na 30-odstotno znižanje plače.

Čeprav se je tudi Messiju plača letos zaradi krize drastično upadla - za 70 odstotkov - Forbes napoveduje, da se bo argentinski zvezdnik - v klubu milijarderjev - prihodnje leto pridružil svojemu večnemu tekmecu.
 

Več iz rubrike

aktualno

Odpoklic: Nemška agencija opozarja na napako v Teslinih vozilih

Nemška agencija za cestni promet KBA pravi, da ima 59.000 vozil Tesla napako v programski opremi.

aktualno

Zaradi vročine je v živalskem vrtu na razpolago tudi sladoled

Poletna vročina vpliva tudi na živali v ljubljanskem živalskem vrtu, zato oskrbniki poskrbijo za pravilne življenjske pogoje.

aktualno

V ZDA naj bi poskušali aretirati ženske, ki bi splav opravile drugje

Ameriški predsednik Biden predvideva, da bodo določene zvezne države poskušale aretirati tiste ženske, ki bodo potovale, da opravijo splav.

aktualno

Norveška je začela vojno s prirejenimi telesi v oglasih

Retuširane ali prirejene slike, ki se uporabljajo v komercialnih oglasih na Norveškem, morajo od včeraj naprej vsebovati enotno obvestilo o tem.

Komentarji: