Prva slovenska trgovina brez embalaže

Snaga in MOL bosta skupaj z drugimi partnerji v središču Ljubljane v okviru krožnega gospodarstva in trajnostnega razvoja odprla prvo slovensko trgovino brez embalaže.
Fotografija: VisitLjubljana
Odpri galerijo
VisitLjubljana

V alternativnem nakupovalnem središču bodo naprodaj različne vrste žitaric, suho sadje, začimbe, testenine, mila, olje, stročnice, riž, kava, kakav in podobni lokalni ter pravično trgovinskimi izdelki. Kupci bodo morali embalažo prinesti od doma ali pa v trgovini kupili embalažo za večkratno uporabo. V objektu bo delovala tudi večnamenska kavarna, v kateri se bodo držali načela ponovne uporabe, upciklikliranja, pravične trgovine in socialnega vključevanja. Tudi njihova ponudba bo temeljila na pravični trgovini in čim bolj lokalnih sestavinah. Nakupovalno središče bo služilo kot točka druženja, zato se bodo tam obiskovalci lahko udeleževali različnih delavnic (npr. učenje ročnih spretnosti) in si izmenjavali stvari (npr. orodje in obleke).

Ljubljana je princip krožnega gospodarstva zagrabila z obema rokama. Poleg lanskoletne titule Zelene prestolnice Evrope, je primerjalna analiza evropske komisije pokazala, da ima Ljubljana med glavnimi mesti držav članic Evropske unije najboljši sistem ravnanja z odpadki in najvišji delež ločeno zbranih odpadkov.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: