Uprava Petrola odstopila

Kadrovski vihar v energetski družbi je dobil epilog.
Fotografija: S 5,6 milijarde evrov letnih prihodkov je Petrol z naskokom največji trgovec v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
S 5,6 milijarde evrov letnih prihodkov je Petrol z naskokom največji trgovec v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in člana uprave, Rok Vodnik in Igor Stebrnak so odstopili iz funkcij, so povedali v Petrolu. ​Razlog za takšno odločitev so razhajanja v strategiji.​ Kot je mogoče izvedeti neuradno, naj bi imela uprava ambiciozne načrte, ki pa so se nadzornikom menda zdeli preveč tvegani.

»Ponosen sem, kar smo v devetih letih naredili v družbi, kako smo jo prestrukturirali iz naftne družbe v energetsko trajnostno družbo z ogromnim potencialom. Žal se je pri točki o strategiji pokazalo, da se z nadzorniki preveč razhajamo, zato smo se odločili, da se sporazumno razidemo,« je po poročanju Financ po odstopu dejal Berločnik.

Zadevo podrobneje spremljajo na Delo.si

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.