Prodajo prepogljivih mobilnikov zamaknil tudi Huawei

Huawei ima očitno podobne težave kot Samsung, kjer se je več testnim uporabnikom zaslon že po nekaj dneh uporabe zlomil.
Fotografija: Huawei se zaradi ameriških sankcij sooča s številnimi težavami. Poslovanje je močno omejeno z ameriškimi proizvajalci čipov, ki so njegovi glavni dobavitelji. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Huawei se zaradi ameriških sankcij sooča s številnimi težavami. Poslovanje je močno omejeno z ameriškimi proizvajalci čipov, ki so njegovi glavni dobavitelji. Foto: Reuters

Po južnokorejskem tehnološkem velikanu Samsungu je prodajo prepogljivih mobilnikov zamaknil tudi njegov kitajski konkurent Huawei. Namesto konec junija naj bi na police prišli septembra. Kot so pojasnili pri Huaweiju, želijo izboljšati kakovost zaslona.

Huaweijev prepogljivi mobilnik nosi ime Mate X. Ko je zložen, ga uporabnik lahko uporablja kot velik telefon z zaslonom OLED velikosti 6,6 palca (16,8 centimetra), ko je razprt, pa se spremeni v tanko tablico z osempalčnim zaslonom.

Huawei Mate X premore mehanske tečaje tipa Falcon Wing, 7-nanometrski mrežni čip Balong 5000 ter visokozmogljivo baterijo z zmogljivostjo 4500 mAh, ki prek standarda Huawei SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 55 W.

Mobilnik je sicer opremljen tudi s čitalnikom prstnih odtisov, ki je integriran v gumb za vklop telefona, in najnovejšimi kamerami Leica, pri čemer zložljiv dizajn telefona omogoča, da en sistem kamer služi kot sprednja in zadnja kamera.

Huawei Mate X omogoča uporabo dveh SIM-kartic, pri tem pa bodo uporabniki lahko v telefon vstavili tako kartice, ki delujejo v omrežju 4G, kot tudi kartice, ki delujejo v omrežju 5G.
 

Podobne težave kot Samsung?


Ne glede na vse pa ima Huawei očitno podobne težave kot Samsung. Ta naj bi prepogljive mobilnike začel v ZDA prodajati 26. aprila, v Evropi pa 3. maja, a so začetek prodaje zamaknili za nekaj mesecev. Več testnim uporabnikom se je zaslon namreč že po nekaj dneh uporabe zlomil. Kot so takrat sporočili iz Samsunga, se je izkazalo, da pametni telefon Galaxy Fold potrebuje nadaljnje izboljšave.

Huaweijeva glavna težava je trenutno sicer prepoved poslovanja s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, ki jo je maja uvedla administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Podjetja ali države niso posebej omenjene, a gre dejansko predvsem za ukrep proti Huaweiju.

Huawei se zaradi ameriških sankcij sooča s številnimi težavami. Poslovanje je močno omejeno z ameriškimi proizvajalci čipov, ki so njegovi glavni dobavitelji. Težave se kažejo tudi pri dostopu do Googlovega sistema Android, zaradi česar je Huawei že napovedal snovanje lastnega operacijskega sistema za mobilne telefone.

Več iz rubrike

aktualno

Je bogatašem dovoljeno dirkati po nemških cestah?

Kratek film, ki je bil objavljen na družbenih omrežjih, je te dni znova podžgal debato o zakonsko neomejeni hitrosti motornih vozil na nemških avtocestah.

aktualno

Prejemnik priznanja za življenjsko delo za management je Igor Mervič

Igor Mervič je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2021. Priznanje bo prejel danes na srečanju Združenja Manager.

aktualno

Hrvaško podjetje Plan Radar od vlagateljev pridobilo 69 milijonov

Naložba sodi v financiranje serije B in bo podjetju pomagala nadaljevati pot globalne širitve, usmerjene predvsem na oddaljene trge.

aktualno

Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Družba Incom s sedežem v Ajdovščini ima za sabo uspešno leto. Zdaj načrtuje krepitev proizvodnje in širitev na tujih trgih.

Komentarji: