Prodajo prepogljivih mobilnikov zamaknil tudi Huawei

Huawei ima očitno podobne težave kot Samsung, kjer se je več testnim uporabnikom zaslon že po nekaj dneh uporabe zlomil.
Fotografija: Huawei se zaradi ameriških sankcij sooča s številnimi težavami. Poslovanje je močno omejeno z ameriškimi proizvajalci čipov, ki so njegovi glavni dobavitelji. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Huawei se zaradi ameriških sankcij sooča s številnimi težavami. Poslovanje je močno omejeno z ameriškimi proizvajalci čipov, ki so njegovi glavni dobavitelji. Foto: Reuters

Po južnokorejskem tehnološkem velikanu Samsungu je prodajo prepogljivih mobilnikov zamaknil tudi njegov kitajski konkurent Huawei. Namesto konec junija naj bi na police prišli septembra. Kot so pojasnili pri Huaweiju, želijo izboljšati kakovost zaslona.

Huaweijev prepogljivi mobilnik nosi ime Mate X. Ko je zložen, ga uporabnik lahko uporablja kot velik telefon z zaslonom OLED velikosti 6,6 palca (16,8 centimetra), ko je razprt, pa se spremeni v tanko tablico z osempalčnim zaslonom.

Huawei Mate X premore mehanske tečaje tipa Falcon Wing, 7-nanometrski mrežni čip Balong 5000 ter visokozmogljivo baterijo z zmogljivostjo 4500 mAh, ki prek standarda Huawei SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 55 W.

Mobilnik je sicer opremljen tudi s čitalnikom prstnih odtisov, ki je integriran v gumb za vklop telefona, in najnovejšimi kamerami Leica, pri čemer zložljiv dizajn telefona omogoča, da en sistem kamer služi kot sprednja in zadnja kamera.

Huawei Mate X omogoča uporabo dveh SIM-kartic, pri tem pa bodo uporabniki lahko v telefon vstavili tako kartice, ki delujejo v omrežju 4G, kot tudi kartice, ki delujejo v omrežju 5G.
 

Podobne težave kot Samsung?


Ne glede na vse pa ima Huawei očitno podobne težave kot Samsung. Ta naj bi prepogljive mobilnike začel v ZDA prodajati 26. aprila, v Evropi pa 3. maja, a so začetek prodaje zamaknili za nekaj mesecev. Več testnim uporabnikom se je zaslon namreč že po nekaj dneh uporabe zlomil. Kot so takrat sporočili iz Samsunga, se je izkazalo, da pametni telefon Galaxy Fold potrebuje nadaljnje izboljšave.

Huaweijeva glavna težava je trenutno sicer prepoved poslovanja s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA, ki jo je maja uvedla administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Podjetja ali države niso posebej omenjene, a gre dejansko predvsem za ukrep proti Huaweiju.

Huawei se zaradi ameriških sankcij sooča s številnimi težavami. Poslovanje je močno omejeno z ameriškimi proizvajalci čipov, ki so njegovi glavni dobavitelji. Težave se kažejo tudi pri dostopu do Googlovega sistema Android, zaradi česar je Huawei že napovedal snovanje lastnega operacijskega sistema za mobilne telefone.

Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: