Prihaja Facebook Pay

Kaja Kovič
Plačevanje prek Facebook Pay. REUTERS

S Facebooka so pred dnevi objavili novico, da bodo ta teden v ZDA uporabnikom njihovih aplikacij omogočili transferje denarja, kupovanje iger in vstopnic za dogodke ter različne donacije prek nove funkcije, imenovane Facebook Pay.

Facebook bo tako vstopil v novo poglavje, "pot" digitalnega bančiništva, saj bo njihova funkcija omogočala digitalna plačila oz. spletne prenose denarja na Messengerju, Instagramu in WhatsAppu. Iz podjetja so sporočili, da bodo ta plačila varna, udobna in dosledna. Čez lužo bodo Facebook Pay prvič uporabili že tekom tedna, medtem ko natančen datum lansiranja v Evropi še ni znan.

Servis bo podpiral kreditne kartice in PayPal. Aktivacija plačniškega računa bo enostava, saj bo uporabnik sprva vnesel v Facebook vse potrebne podatke, potem pa bo pri spletnih nakupih Facebook samodejno prikazal možnost plačila prek Facebook Pay in uporabnik bo le izbral dotično metodo plačila.Iz podjetja še sporočajo, da funkcija ni povezana z njihovo novo digitalno denarno valuto Libra. Ob informaciji ob lansiranju Facebook Paya so sporočili tudi novico o tem, da v podjetju delajo na povezavi njihov aplikacij. Tako bo menda v prihodnosti mogoče poslati sporočila z Messengerja neposredno na WhatsApp ali Instagram, ne da bi zamenjali aplikacijo.
Več iz rubrike