Pri vodiku je treba biti zraven, čeprav še ne vidimo koristi

Na svetu je že več kot 80 vodikovih dolin, nujno bo preveriti, da se vsi ne ukvarjajo z enakimi projekti.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

»Resničnega preboja brez zelenega vodika si ne predstavljam,« pravi Aleksander Mervar, direktor Elesa, ki si je ogledal park vodikovih tehnologij v Fukušimi. To bi hkrati lahko bilo nadaljevanje sodelovanja v lani uspešno končanem projektu NEDO, ta je pomagal znižati omrežnine pri nas in bil ocenjen kot najboljši projekt v Evropi na področju omrežij. Slovenija bi tako lahko postala tudi evropska partnerica Japonske za projekte z vodikom.

Slovenija je zavezana vodiku, uvesti namreč mora več obnovljivih virov, kar pomeni tudi povečanje možnosti shranjevanja energije. V nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu bodo tako vodiku namenili več pozornosti, je povedal minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, pa je dodal, da je ideja, kako naprej, zelo jasna, treba je sestaviti konzorcij podjetij, mogoče v novem projektu tudi raziskovalcev.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.