Pretental banko in odšel s 400.000 evri

Posavec je izdal lažne račune in banki prodal terjatve, ki jih ni bilo. Grozi mu do deset let zaporne kazni.
Fotografija:
Odpri galerijo

V nadaljevanju preberite: 

Pred kratkim je zakrožila zgodba o posavskem podjetniku, ki je po besedah policistov spisal lažne račune. Glasili so se na tujega poslovnega partnerja, terjatev, ki je pravzaprav ni bilo, pa je nato prodal slovenski banki za skoraj 400.000 evrov. Seveda so ga zasačili, a prepozno. Zdaj mu grozi dolgoletna zaporna kazen.      

»Odkup terjatev (ali faktoring) je storitev, ki omogoča zmanjševanje oziroma odpravljanje tveganj v finančnem poslovanju, učinkovitejše upravljanje terjatev in izboljšanje likvidnosti,« pojasnjujejo pri Gorenjski banki. Gre takole: prodajalec po opravljeni storitvi svojemu kupcu izda račun, na podlagi katerega ima do kupca odprto terjatev. Vse dokler račun ni plačan, to za prodajalca predstavlja nelikvidna sredstva.

Če ima podjetje v terjatvah ujetih preveč denarnih sredstev, lahko nastane primanjkljaj za financiranje tekočega poslovanja. V tem primeru se lahko prodajalec odloči za faktoring kot primerno rešitev za financiranje obratnega kapitala, plačilo dobaviteljev, plač, davkov in podobno, pojasnjujejo iz Gorenjske banke, ki se na svoji spletni strani predstavlja kot vodilni ponudnik storitev faktoringa na slovenskem trgu.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike