Predstavitvena informacija

Predstavljamo novi Jeep Compass

Leto 2021 je za znamko Jeep prav posebno, saj praznuje svoj 80. rojstni dan. Gre za osem desetletij nespornega vodstva v segmentu 4x4, svobode in pustolovščin.
Fotografija: Novi Jeep Compass ima prefinjen in prepoznaven slog. FOTO: Jeep Compass
Odpri galerijo
Novi Jeep Compass ima prefinjen in prepoznaven slog. FOTO: Jeep Compass

Od leta 1941 namreč znamka piše svojo zgodbo o vozilih, ki jih odlikujejo izjemne terenske zmogljivosti, v zadnjih letih pa tudi mestni karakter. In popolnoma prenovljeni Jeep Compass elegantno združuje lastnosti mestne vožnje, hkrati pa ohranja legendarne zmogljivosti, zaradi katerih je Jeep že 80 let vodilna znamka na področju terenske vožnje.
 
Novi Jeep Compass ima prefinjen in prepoznaven slog – ta ostaja zvest oblikovalskim potezam znamke, odlični vozni dinamiki ter bolj dovršeni povezljivosti in varnosti. Vse to je nadgrajeno s priznanim visokozmogljivim štirikolesnim pogonom.FOTO: Jeep Compass
FOTO: Jeep Compass

Nova zunanjost


Zunanjost novega modela Jeep Compass ima osvežen videz s še bolj prefinjeno, sodobno obliko, ki je popolnoma prilagojena njegovemu mestnemu značaju. Sprednji del je zdaj širši, bolj športnega videza in zaradi slogovnih elementov, ki usklajeno poudarjajo sprednji del vozila, zelo opazen na cesti.

FOTO: Jeep Compass
FOTO: Jeep Compass
 
Oblikovalci so posodobili videz legendarne mreže hladilnika, dvignili njen navpični položaj in jo razdelili na dva vodoravna dela. V njej so novi žarometi s tehnologijo Full LED in tanjšim, elegantnim profilom. Žarometi, ki so na voljo v treh različicah, novemu modelu Compass dajejo drznejši videz.
 
Prenovljen je tudi zadnji del, kjer se vodoravne linije sprednjega dela nadaljujejo in poudarjajo elegantno obliko zadnjih luči, kar zagotavlja sodobnejši in dominantnejši videz.


Nova notranjost


Cilj oblikovalcev je bil popolnoma na novo zasnovati notranjost in jo opremiti v sodobnem, prefinjenem slogu, ki bo v skladu z zunanjostjo eleganten in tehnološko napreden. Številne rešitve so pripeljale do praktične in funkcionalne zasnove potniške kabine z veliko možnostmi prilagoditev.
 
Posodobljeni so vsi elementi, vključno z armaturno ploščo, sredinsko konzolo in oblogami vrat. Rezultat je bolj dovršena in prostorna kabina z vrhunskimi materiali in tehničnimi podrobnostmi.

FOTO: Jeep Compass
FOTO: Jeep Compass


Preoblikovana sredinska konzola je zdaj postavljena višje in ponuja nov, velik, skoraj 5-litrski odlagalni predal pod sredinskim naslonom za roke ter dodaten 2,4-litrski odlagalni predal poleg nove prestavne ročice za shranjevanje mini tabličnega računalnika ali drugih manjših predmetov. Številne pametne rešitve so za skoraj trikrat povečale odlagalni prostor (za 4,4 litre).
 
Nova je tudi digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom v polni visoki ločljivosti, ki poudari občutek sodobnosti. Je del serijske opreme pri različicah Limited, Trailhawk, S in 80th Anniversary (in del dodatne opreme pri različici Longitude), uporabniki pa imajo veliko možnosti prilagoditev v petih prilagodljivih menijih.
 

Intuitivna tehnologija s sistemom Uconnect™ 5


Novi Compass postavlja nove standarde na področju informacijsko-razvedrilnih sistemov v vozilih Jeep. Trije sistemi Uconnect™ – 8,4 ter nova 10,1 in 10,1 NAV – ponujajo zaslone v ultra visoki ločljivosti in nove funkcije, ki vključujejo brezžično povezavo z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto™. Nova digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim barvnim zaslonom Full HD zagotavlja brezskrbno, varno in zabavno vožnjo. Sistem kamer za 360-stopinjski pregled omogoča popoln nadzor okrog vozila in lažje manevriranje v različnih situacijah, predvsem pri parkiranju. 

FOTO: Jeep Compass
FOTO: Jeep Compass

Varnostni sistemi nove generacije


Novi Jeep Compass ponuja napredne sisteme za pomoč voznikom (ADAS). Poleg sistemov, ki so del serijske opreme v celotni ponudbi – kar vključuje sistem za opozarjanje na nevarnost naleta in na nenamerno spremembo voznega pasu, elektronski nadzor stabilnosti (ESC) z elektronskim sistemom proti prevračanju vozila (ERM) ter sprednje, stranske in okenske varnostne blazine –, so tudi sistemi za aktivno in pasivno varnost dodatno izboljšani z novimi napravami in inovativno tehnologijo, za boljšo interakcijo med voznikom, vozilom in cesto.

Ti sistemi povečujejo voznikovo vidno polje, omogočajo boljši pregled informacij in pripomorejo k brezskrbni in varni vožnji, zlasti v mestu. Vključujejo sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za nadzor hitrosti, sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika in sistem samodejnega zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev – vsi so del serijske opreme v celotni ponudbi.

FOTO: Jeep Compass
FOTO: Jeep Compass
 
Odkrijte bogato opremljen novi Jeep Compass po izjemni ceni, s storitvijo Jeep 5 Plus in z bonus financiranjem.
Za 21.490 EUR.
 

Naročnik oglasne vsebine je Avto Triglav d.o.o.

Več iz rubrike