Predstavitev ponudbe Vinakoper v New Yorku

Direktor prodaje in marketinga Vinakoper Gregor Bandel ter glavni enolog koprskega vinarja Boštjan Zidar sta v sredo v restavraciji znanega ameriškega kuharskega mojstra Petra Kellyja X2O Xaviars - on the Hudson v Yonkersu pri New Yorku Američanom predstavila ponudbo podjetja, s promocijo pa nadaljujeta še v zvezni državi Wisconsin.
Fotografija: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Boris Šuligoj

Dogodek, ki sta se ga udeležila tudi veleposlanica Slovenije pri ZN Darja Bavdaž Kuret in častni konzul Erik Horvat, je organiziral uvoznik slovenskih vin podjetnik Emil Gaspari, ki Američanom ponuja izdelke Vinakoper v New Yorku in nekaj drugih zveznih državah ZDA.

Znan je tudi po tem, da je skupaj s Kellyem, komikom Billom Murrayjem ter baletnikom Mihajlom Barišnikovim dal pobudo za proizvodnjo Slovenia Vodke v ajdovskem Fructalu.

Gaspari, Zidar in Bandel so gostom predstavili Slovenijo in njene znamenitosti s poudarkom na vinu ter hrani, Kelly pa jih je prepričal, da so najboljše kremne rezine na Bledu.

Pripravil jih je po izvirnem receptu in uvrstil na konec dolgega jedilnika s spremljavo penečih vin Capris in Rex, malvazijo, modrim pinotom, refoškom ter za konec ob "Creme Sniti" še s sladkim muškatom.

Več iz rubrike