Pozabite Bitcoin. Prihaja IMFcoin.

Mednarodni denarni sklad (IMF) resno razmišlja o lastni kriptovaluti.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Generalna direktorica IMF Christine Lagarde premišljuje o prihodnosti denarja. Meni, da obstaja verjetnost, da bo novo kriptovaluto izdal tudi varuh svetovnega monetarnega sistema – IMF. To je minuli teden nakazala na forumu Bank of England v Londonu.

Kdaj naj bi IMF izdal kriptovaluto se še ne ve, vendar v bližnji prihodnosti. Lagardova, pišeta revija Fortune in Wall Street Journal, je dejala, da IMF razmišlja o digitalizaciji virtualne valute, ki je že dolgo prisotna na mednarodnem finančnem podiju, in ki ima svoje oporišče tudi v valutah kot so dolar, juan in evro.

»Ne bi bilo smotrno odpisati virtualnih valut,« je dejala. »Pravzaprav bodo ljudje nekega dne dejansko imeli raje virtualne valute kot papirnati denar.«

Digitalni IMFcoin bi koristili za denarne rezerve, ki so trenutno v drugih valutah. No, IMFcoin je zaenkrat ideja, o kateri bo še veliko govora. Tudi zato, ker podobno razmišljajo drugod po svetu. V Dubaju so se tako že odločili izdati lastno kriptovaluto. Mesto je združilo moči s podružnico Emcredit Limited in britanskim Object Tech Group iz česar se je rodil emCash – kriptovaluta, ki jo bodo lahko koristili za plačevanje različnih državnih in nedržavnih storitev.

Več iz rubrike