Potrebe po digitalnih zmogljivosti rastejo in prinašajo dodatne izzive

Računalništvo v oblaku se je razširilo in pokazalo, da je digitalizacija možna v vseh podjetijih. Ključna naloga v informatiki je tudi zagotavljanje varnosti.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Direktorji informatike so sicer vajeni hitrih sprememb. Nove tehnologije morajo že sicer spremljati, obstoječe se razvijajo, poslovne potrebe se lahko spremenijo čez noč, zaposleni pridejo in odidejo. Turbulenca je del njihove službe. Težko je reči, kaj jim predstavlja največji izziv, saj jih v vsakem trenutku lahko naštejejo vsaj deset.

Vodje IT se namreč spopadajo z nenehnimi motnjami, povezanimi s pandemijo, geopolitično nestabilnostjo in gospodarsko nestanovitnostjo – poleg vseh »standardnih« dejavnikov, povezanih z delovanjem informacijskega okolja podjetja. Preberite, kaj trenutno zahteva največ pozornosti direktorjev IT.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.