Pospešek za idrijske gospodarske preboje

Podjetniške in razvojne zamisli bodo na Idrijskem odslej laže razvijali v centru za sodelo v nekdanji rudniški upravni stavbi. "Smo razvojno napredna občina in imamo eno najnižjih stopenj brezposelnosti v Sloveniji. Hkrati pa morda ravno zaradi tega opažamo pomanjkanje podjetnosti in samoiniciativnosti v lokalnem okolju," je na otvoritvi poudaril idrijski župan Bojan Sever.
Fotografija: Boštjan Berglez
Odpri galerijo
Boštjan Berglez

Zaenkrat Idrija ponuja po dve brezplačni in dve tržni delovni mesti in dodatno pisarno. Občine Cerkno, Logatec in Idrija, Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija ter Lokalna akcijska skupina LAS nameravajo v coworking prostorih nuditi tudi mentorstva, svetovanja, izobraževanja, tematska združenja in uporabnikom pomagati pri zagonu njihove podjetniške zamisli.

V Idriji sodeluje še koncern Kolektor, ki sicer že dobro leto dni z naložbami spodbuja zagonska podjetja. Aleš Špetič je delil svojo izkušnjo sodela, danes pa kot ustanovitelj podjetja CubeSensors in izvršni direktor podjetja Klevio v Londonu razvija sisteme za nadzor dostopa. "Mladi so tisti, ki zagotavljajo najhitrejši razvoj. Če jim seveda uspe. Veliki gospodarski sitemi pa ob tem skrbijo za stabilnost. Preboje so na podoben način sodela že doslej pri nas spodbujali država ali korporacije, saj je za ideje dovolj že to, da sodelujeta dva."

Več iz rubrike

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

Komentarji: