Pokljuka za milijon evrov kupila hostel Pod Voglom

Podjetje Pokljuka, ki je povezano z Gozdnim gospodarstvom Bled in ljubljansko nadškofijo, je na današnji javni dražbi kupilo bohinjski hostel Pod Voglom. Zanj bo podjetje odštelo 1,09 milijona evrov, so za STA pojasnili na radovljiškem okrajnem sodišču, kjer je potekala dražba. Pokljuka je spomladi kupila tudi propadajoči bohinjski hotel Bellevue.
Fotografija: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jure Eržen

Izklicna cena za sklop hostla Pod Voglom s pripadajočo depandanso Rodica v Ribčevem Lazu ob Bohinjskem jezeru je bila postavljena pri 800.000 evrov, ocenjena vrednost pa je skoraj 1,1 milijona evrov.

Današnja pa ni bila prva dražba tega hostla. Že na prejšnjem naroku 10. marca, ko je bila dražba zaradi razjasnitve vprašanja lastništva dela kompleksa odpovedana, so zanimanje za nakup objekta pokazali štirje dražitelji.

Dražba za hostel Pod Voglom je bila razpisana iz enakega razloga kot za hotel Bellevue, ki je novega lastnika dobil že na dražbi 10. marca. Oba hotela sta bila v lasti družbe Finadria bratov Jakopin. Izvršbo pa je zahtevala Adriatic Slovenica, ki ji Finadria v povezavi s propadlim Seawayem dolguje 1,64 milijona evrov.

Propadajoči opuščeni hotel Bellevue je za 720.000 evrov kupilo podjetje Pokljuka, ki je bilo zainteresirano tudi za hostel Pod Voglom. Varščino za kompleks hostla, ki za razliko od Hotela Bellevue normalno deluje, so tedaj sicer vplačali štirje dražitelji, med njimi pa ni bilo obstoječega najemnika, ki bi skladu s pogodbo imel predkupno pravico.

Več iz rubrike

Komentarji: