Podražitev parkirnine in vozovnic za LPP

Ljubljanski mestni svetniki so se odločili, da podražijo enkratno avtobusno vozovnico Ljubljanskega potniškega prometa za 10 centov, kar pomeni, da bo zanjo kmalu treba odšteti 1,3 evra.
Fotografija: Foto: Jože Suhadolnik
Foto: Jože Suhadolnik

Letna imenska splošna vozovnica bo stala 365 evrov in bo omogočala neomejeno število voženj za en evro na dan, letna upokojenska vozovnica pa bo stala 220 evrov. Cene bodo začele veljati 1. aprila.

Dvignile se bodo tudi cene parkirnin v središču mesta in v parkirnih hišah, ki jih upravlja občina. Parkirnina za garažne hiše za stanovalce ostaja enaka, prav tako ne bodo spreminjali višine parkirnine na P&R parkiriščih in v tretji coni parkiranja, se bo pa ta za 10 centov na uro podražila v prvi in drugi coni.

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: