Podražitev parkirnine in vozovnic za LPP

Ljubljanski mestni svetniki so se odločili, da podražijo enkratno avtobusno vozovnico Ljubljanskega potniškega prometa za 10 centov, kar pomeni, da bo zanjo kmalu treba odšteti 1,3 evra.
Fotografija: Foto: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Foto: Jože Suhadolnik

Letna imenska splošna vozovnica bo stala 365 evrov in bo omogočala neomejeno število voženj za en evro na dan, letna upokojenska vozovnica pa bo stala 220 evrov. Cene bodo začele veljati 1. aprila.

Dvignile se bodo tudi cene parkirnin v središču mesta in v parkirnih hišah, ki jih upravlja občina. Parkirnina za garažne hiše za stanovalce ostaja enaka, prav tako ne bodo spreminjali višine parkirnine na P&R parkiriščih in v tretji coni parkiranja, se bo pa ta za 10 centov na uro podražila v prvi in drugi coni.

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: