Podjetniki v Portorožu pomagajo otrokom in skupnosti

V Božičkovi deželi bo vsakdo lahko našel kaj zase.
Fotografija: božičkova dežela Foto: Pexels
Odpri galerijo
božičkova dežela Foto: Pexels

V Portorož prihaja Božičkova dežela, ki bo za osrednjo avtobusno postajo nastala pod pridnimi rokami članov Društva Veliko srce. Društvo sestavljajo podjetniki in aktivni občani iz občine Piran, ki so se združili predvsem zato, ker že več let žalostno gledajo, kako portoroško družabno in kulturno življenje umira.

Zato so se letos odločili, da pripravijo Božičkovo deželo, v kateri bo Božiček s pomočjo gospe Božiček, čarobnih bitij, nagajivih škratkov in zanimivih maskot zabaval otroke med 10. decembrom 2019 in 6. januarjem 2020 med 16. in 20. uro, ob petkih in sobotah celo do 23. ure.

Več kot 1500 otrok, ki jih pričakujejo samo iz osnovnih šol in vrtcev, bo Božiček tudi obdaril, za kar so denarnice razprli podjetniki, ki delujejo v Portorožu. Pozabili niso niti na starejše občane, ki jih bodo prav te dni v spremstvu dobrega moža obis­kali in obdarili.

V Božičkovi deželi bo vsakdo lahko našel kaj zase.Sladkosnedi se bodo posladkali ob prav posebnih hiškah, kjer bo za odlično kulinarično ponudbo poskrbel vsem dobro znani masterchef Darko Klemen, ki bo vsako sredo za otroke in vse, ki ste to po srcu, pripravil zanimive kuharske delavnice.

Poleg odlične kulinarične ponudbe bodo tu tudi ustvarjalne delavnice, na kateri bodo otroci ob pomoči škratkov, zaigrali jih bodo študentje prvih letnikov Turistice, izdelovali prave zimske umetnine. Vsi, ki imajo radi ples, bodo v družbi gospe Božiček lahko zaplesali, obljubljajo različne glasbene nastope, zagotovo bo za vse zanimiva tudi poslikava obraza. 

Več iz rubrike

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

aktualno

Potrošnikom je trenutno najbolj pomemben denar - raziskava

Evropskim potrošnikom je v času pandemije covida-19 pri nakupovanju najbolj pomemben denar, ki jih hkrati straši in ga tudi najbolj pogrešajo, je pokazala raziskava, ki jo je junija med potrošniki v …

Komentarji: