Podjetja dvigujejo plače. Tokrat povišanje v Lidlu

Nekatera podjetja kadrovsko stisko rešujejo z višjimi plačami.
Fotografija: Prvo višje izplačilo bodo prodajalke in prodajalci prejeli v aprilu za marec. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Prvo višje izplačilo bodo prodajalke in prodajalci prejeli v aprilu za marec. Foto: Igor Zaplatil/Delo

V Sloveniji poteka boj za kadre. Ne sicer v vseh panogah, v nekaterih pa. Podjetja se pulijo za kakovostne delavce, recimo v proizvodnji. Ker podjetje v razvoj zaposlenega veliko vloži, je pametno, da ga zadrži. To se lahko naredi tudi z višjo plačo, lahko pa tudi kako drugače.

Preberite tudi: Del uslužbencev si obeta izplačilo višje plače

Pred kratkim so mediji poročali, da bodo v škofjeloškem podjetju Knauf Insulation, ki proizvaja izolacijo, plače v proizvodnji zvišali za 36 odstotkov, najnižje plače bodo tako s 1100 povečali na 1500 evrov neto.

Tokrat povišanje za trgovce

»Lidl Slovenija po lanski prilagoditvi plač zaposlenih v logističnem centru s 1. marcem 2019 dviguje tudi plače svojih prodajalk in prodajalcev. Plača se jim bo, ne glede na to, ali so zaposleni za krajši ali polni delovni čas, povišala za sto evrov bruto na mesec, so sporočili iz Lidla. Prvo višje izplačilo bodo prodajalke in prodajalci prejeli v aprilu za marec. Prodajalke in prodajalci bodo od marca dalje v prvem letu zaposlitve v Lidlu Slovenija za 30-urni teden prejemali 940 evrov osnovne bruto plače na mesec (oziroma 1220 evrov za 40 ur na teden),« so sporočili iz Lidla.

Več iz rubrike