Plavajoče božično drevo za več kot 200.000 ljudi

Več kot 70 metrov visoka metalna konstrukcija, ki tehta več kot 350 ton, vsako leto privabi več kot 200.000 ljudi. Postavili jo bodo tudi letos.
Fotografija: V Riu (na fotografiji) bo skupaj z bogatim ognjemetom vsak dan (za)sijala svetlobna božična smrečica. Foto: Unsplashed
Odpri galerijo
V Riu (na fotografiji) bo skupaj z bogatim ognjemetom vsak dan (za)sijala svetlobna božična smrečica. Foto: Unsplashed

Najpopularnejše drevo v Braziliji, v državi, ki je imela še pred petdesetmi leti več kot 700.000 kvadratnih kilometrov zelenih amazonskih gozdov, je, zanimivo, plavajoče železno božično drevo v zalivu Rodrigo de Freitas v južnem delu Ria de Janeira.

Več kot 70 metrov visoka metalna konstrukcija, ki tehta več kot 350 ton, vsako leto privabi več kot 200.000 ljudi. Lanskega decembra so po dveh leth premora, tako kot prej 20 let zapored, spet prižgali več kot 2 milijona lučk. Te od sredine decembra vsak dan zasvetijo v sedemminutni svetlobni predstavi utripajočih luči, reflektorjev in bogatega ognjemeta, ki znova in znova razžari nebo.

Ugibanja, ali bo letos drevesce zaplavalo nad zalivom, so za mnoge z veselimi novicami prekinili mestni veljaki, ki so podpisali pogodbo z lokalnim proizvajalcem elektrike Lights, ki je predpogoj za izvedbo tovrstnega šova. Letos bosta predstavo luči, ki si ga bo moč ogledati vse do 6. januarja, organizirali podjetji Dream Factory in Backstage.

Več iz rubrike

aktualno

Moravske Toplice se utapljajo v turističnih bonih

V Pomurju je ta hip zasedenost turističnih zmogljivosti skoraj stoodstotna, daleč največ turističnih bonov pa so unovčili v občini Moravske Toplice, ki v državnem merilu zaostaja le za Portorožem in …

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

aktualno

Potrošnikom je trenutno najbolj pomemben denar - raziskava

Evropskim potrošnikom je v času pandemije covida-19 pri nakupovanju najbolj pomemben denar, ki jih hkrati straši in ga tudi najbolj pogrešajo, je pokazala raziskava, ki jo je junija med potrošniki v …

Komentarji: