Plavajoče božično drevo za več kot 200.000 ljudi

Več kot 70 metrov visoka metalna konstrukcija, ki tehta več kot 350 ton, vsako leto privabi več kot 200.000 ljudi. Postavili jo bodo tudi letos.
Fotografija: V Riu (na fotografiji) bo skupaj z bogatim ognjemetom vsak dan (za)sijala svetlobna božična smrečica. Foto: Unsplashed
Odpri galerijo
V Riu (na fotografiji) bo skupaj z bogatim ognjemetom vsak dan (za)sijala svetlobna božična smrečica. Foto: Unsplashed

Najpopularnejše drevo v Braziliji, v državi, ki je imela še pred petdesetmi leti več kot 700.000 kvadratnih kilometrov zelenih amazonskih gozdov, je, zanimivo, plavajoče železno božično drevo v zalivu Rodrigo de Freitas v južnem delu Ria de Janeira.

Več kot 70 metrov visoka metalna konstrukcija, ki tehta več kot 350 ton, vsako leto privabi več kot 200.000 ljudi. Lanskega decembra so po dveh leth premora, tako kot prej 20 let zapored, spet prižgali več kot 2 milijona lučk. Te od sredine decembra vsak dan zasvetijo v sedemminutni svetlobni predstavi utripajočih luči, reflektorjev in bogatega ognjemeta, ki znova in znova razžari nebo.

Ugibanja, ali bo letos drevesce zaplavalo nad zalivom, so za mnoge z veselimi novicami prekinili mestni veljaki, ki so podpisali pogodbo z lokalnim proizvajalcem elektrike Lights, ki je predpogoj za izvedbo tovrstnega šova. Letos bosta predstavo luči, ki si ga bo moč ogledati vse do 6. januarja, organizirali podjetji Dream Factory in Backstage.

Več iz rubrike

aktualno

Branko Meh: Obrtniki in podjetniki imajo dovolj; ukrepi vlade ne delujejo

V OZS so razočarani, ker vlada ni prisluhnila argumentom delodajalskih organizacij in gospodarskega ministrstva ter odprla dejavnosti.

aktualno

Moje, vaše, čigavo?

Upravljanje osebnih podatkov v času digitalnih identitet

aktualno

Sodišče razveljavilo sklepe vlade; sledijo kazenske ovadbe in odškodninske tožb…

Vladi je Ustavno sodišče odredilo tri dni časa za ukrepanje, sicer se bodo šole vrnile k pouku po starem. A to ni vse, meni pravnik Andraž Teršek, ki pravi, da se v ozadju skriva mnogo več.

aktualno

Vlada podaljšala veljavnost turističnih bonov

Vlada je na današnji seji podaljšala veljavnost turističnih bonov do konca leta 2021, je na vladni novinarski konferenci povedal govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Komentarji: