Plavajoče božično drevo za več kot 200.000 ljudi

A. S. H.
V Riu (na fotografiji) bo skupaj z bogatim ognjemetom vsak dan (za)sijala svetlobna božična smrečica. Foto: Unsplashed

Več kot 70 metrov visoka metalna konstrukcija, ki tehta več kot 350 ton, vsako leto privabi več kot 200.000 ljudi. Postavili jo bodo tudi letos.

Najpopularnejše drevo v Braziliji, v državi, ki je imela še pred petdesetmi leti več kot 700.000 kvadratnih kilometrov zelenih amazonskih gozdov, je, zanimivo, plavajoče železno božično drevo v zalivu Rodrigo de Freitas v južnem delu Ria de Janeira.

Več kot 70 metrov visoka metalna konstrukcija, ki tehta več kot 350 ton, vsako leto privabi več kot 200.000 ljudi. Lanskega decembra so po dveh leth premora, tako kot prej 20 let zapored, spet prižgali več kot 2 milijona lučk. Te od sredine decembra vsak dan zasvetijo v sedemminutni svetlobni predstavi utripajočih luči, reflektorjev in bogatega ognjemeta, ki znova in znova razžari nebo.

Ugibanja, ali bo letos drevesce zaplavalo nad zalivom, so za mnoge z veselimi novicami prekinili mestni veljaki, ki so podpisali pogodbo z lokalnim proizvajalcem elektrike Lights, ki je predpogoj za izvedbo tovrstnega šova. Letos bosta predstavo luči, ki si ga bo moč ogledati vse do 6. januarja, organizirali podjetji Dream Factory in Backstage.