Plastika Skaza lani z rastjo prihodkov

Plastika Skaza, ki letos obeležuje 40 let delovanja, je lani ustvarila 35,2 milijona evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot leto prej. Za naložbe je družba lani namenila pet milijonov evrov, predvsem v nove poslovne in proizvodnje prostore, tako da imajo danes 15.000 kvadratnih metrov delovnih površin, so sporočili iz Plastike Skaza.
Fotografija: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Mavric Pivk

Proizvodnja v družbi je v več kot 90 odstotkih namenjena izvozu, kjer ohranjajo mesto razvojnega dobavitelja za vrsto svetovnih multinacionalk s področja avtomobilske, pohištvene, elektro industrije in opreme za dom. Izdelčne znamke Skaza, ki so namenjene izvozu, so pomembne za stabilnost in načrtovanje poslovanja, hkrati pa so mednarodne reference tudi izjemen certifikat kakovosti in zanesljivosti.

Vendar v Skazi že nekaj let krepijo pozicijo tudi lastne blagovne znamke. Zanjo so oblikovali dve tržni liniji Style your Life, v katero so uvrstili izdelke za dom in bivanje v naravi, ter Style your Eco, v katero sodi izjemen prodajni hit, kompostnik Bokashi Organico za domačo uporabo, za katerega prav letos načrtujejo temeljite oblikovalske spremembe.

Plastika Skaza zaposluje 320 ljudi, letos pa nameravajo zaposliti še okoli 30 novih sodelavcev, predvsem s področja informacijske tehnologije, razvoja in tehnologije.

Uspešnost poslovanja se odraža tudi na ravni nagrajevanja zaposlenih. Povprečna bruto plača se je v letu 2016 dvignila na 1689 evrov, leto prej pa je znašala 1515 evrov na zaposlenega. V Skazi pa so tudi krepko dvignili sredstva za dodatno izobraževanje zaposlenih, in sicer iz slabih 92.000 v letu 2015 na skoraj 207.500 evrov v letu 2016.

Več iz rubrike

Komentarji: