Petrolu dobiček upadel za četrtino

Naftni trgovec je v prvih treh mesecih leta ustvaril 25 milijonov evrov čistega dobička. Izplačal bo 1,5 evra dividende na delnico, kar je enako kot lani.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Naftni trgovec Petrol je v prvih treh mesecih letos ustvaril 25 milijonov evrov čistega dobička, ki pripada delničarjem skupine. To je okoli četrtino manj kot v istem obdobju lani, je razvidno iz sporočila družbe. Na predlog delničarjev bo izplačilo dividend enako kot lani. V nadaljevanju tudi o odškodninskih zahtevkih zaradi škode, ki jo družbi povzročajo regulacije cen.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.