Pariz pričakuje 800 novih električnih avtobusov

V boju za manj smoga si pariški javni prevoz obeta 800 novih električnih avtobusov, s katerimi bodo v francoski prestolnici nadomestili dizelske avtobuse.
Fotografija: Pariz že ima eno linijo mestnega prometa, in sicer linijo 341, na kateri vozijo samo avtobusi na električni pogon. RATP ima v svoji floti 4700 avtobusov, od tega 140 na biogoriva, 83 pa električnih. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Pariz že ima eno linijo mestnega prometa, in sicer linijo 341, na kateri vozijo samo avtobusi na električni pogon. RATP ima v svoji floti 4700 avtobusov, od tega 140 na biogoriva, 83 pa električnih. Foto: Reuters

Avtobuse, katerih skupna vrednost bo dosegla 400 milijonov evrov, bodo kupili od družb Heuliez Bus, Bollore in Alstom. Gre za največji tak nakup avtobusov v Evropi, s katerim želijo v Parizu predvsem zmanjšati smog.

Nakup 800 novih avtobusov bo potekal v več etapah - med letoma 2020 in 2022 jih bodo prejeli 150, preostale pa postopoma do leta 2050, ko želi Pariz imeti avtobuse le še na biodizelski in električni pogon.

»Gre za velik korak in dokaz naših ambicij, da postanemo vodilni na področju energetske tranzicije v javnem potniškem prometu,« je dejala izvršna direktorica družbe RATP, ki vodi javni prevoz, Catherine Guillouard.

Pariz že ima eno linijo mestnega prometa, in sicer linijo 341, na kateri vozijo samo avtobusi na električni pogon. RATP ima v svoji floti 4700 avtobusov, od tega 140 na biogoriva, 83 pa električnih.

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: