Palfinger se zanima za novo investicijo na Štajerskem

Maribor ima osrednjo vlogo v globalni proizvodni mreži Palfingerja.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Avstrijski proizvajalec dvižnih sistemov Palfinger, ki ima v Mariboru že podjetje z okoli 800 zaposlenimi, se menda zanima za bistveno povečanje proizvodnje na Štajerskem. V Palfingerju potrjujejo, da ocenjujejo možnosti za razne investicije v širši regiji, katere del je tudi Slovenija. Kaj pravijo v avstrijskem podjetju in kaj na ministrstvu za gospodarstvo? Kako posluje Palfinger v Sloveniji in kako avstrijski koncern ter kakšne so njihove napovedi?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.