Osebni predmeti Robina Williamsa na dražbo

Štiri leta po smrti priljubljenega igralca, komika in televizijskega zvezdnika Robina Williamsa bo avkcijska hiša Sotheby's na dražbi v New Yorku ponudila več njegovih osebnih predmetov. Izkupiček od prodaje predmetov, ki si jih je lastil z drugo ženo, filmsko producentko in filantropko Marsho Garces Williams, bo šel v dobrodelne namene.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kot je povzela francoska tiskovna agencija AFP, bo na dražbi 4. oktobra mogoče kupiti podpisane scenarije, nagrade, ulične umetnine Banksyja in druga umetniška dela, dekorativne izdelke, prek 40 ročnih ur, kolesa, športne in filmske spominke ter pohištvo.

Med izpostavljenimi Williamsovimi predmeti je šolska halja Harryja Potterja, ki jo je Daniel Radcliffe nosil v filmu iz leta 2001 Harry Potter in kamen modrosti, vredna med 10.000 in 15.000 dolarji.

Zbirka predmetov bo pri Sotheby's na ogled 29. septembra. Izkupiček od prodaje bo namenjen ustanovam, ki so bile Williamsu in njegovi ženi blizu - sloviti newyorški umetniški šoli Julliard, neprofitni organizaciji Wounded Warrior Project in fundaciji Challenged Athletes.

Oktobra 2016 je dražba Williamsove obsežne zbirke 87 koles prinesla prek 600.000 dolarjev, prav tako namenjenih dobrodelnim organizacijam, navaja revija Rolling Stone.

V Chicagu leta 1951 rojeni Williams je v bogati igralski karieri ustvaril prepoznavne vloge v filmih, kot so so Dobro jutro, Vietnam, Očka v krilu, Društvo mrtvih pesnikov, Popaj, Kapitan Kljuka, Jumanji, Prebujanja in Življenje po življenju. Za vlogo učitelja v filmu Dobri Will Hunting iz leta 1997 je prejel oskarja.

Slavnega igralca, ki se je leta spopadal z odvisnostjo od alkohola in depresijo, so 11. avgusta 2014 našli mrtvega na njegovem domu v Kaliforniji. Star je bil 63 let.

Več iz rubrike

Komentarji: