Predstavitvena informacija

Oplemenitite svoje prihranke in investirajte v svojo prihodnost

Uradna statistka kaže, da so slovenska gospodinjstva po svoji varčnosti na četrtem mestu v Evropski uniji.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Vendar ob nizkih obrestnih merah in inflaciji je na mestu vprašanje, kako varčevati, da bi vsaj ohranili vrednost svojih prihrankov. V Novi KBM opažajo, da se stranke v želji po ohranjanju vrednosti svojega premoženja zanimajo za različne oblike investiranja. Ste vedeli, da je Nova KBM  odličen in celovit ponudnik storitev tudi na področju trženja oz. prodaje finančnih instrumentov?

Vedno je pravi čas za investiranje v prihodnost

Če varčevanje pomeni, da se na mesec odpoveste določenemu znesku denarja, ki ga prihranite in vam je ves čas na voljo, je investiranje načrtno nalaganje denarja z namenom, da se vrednost vašega premoženja poveča. Pri investiranju se je smiselno naložbenemu znesku, ki ga določite sami, odpovedati za daljše časovno obdobje. To obdobje izberete sami, saj je od vrste naložbe odvisno, kako hitro boste dostopali do sredstev, ob tem pa so naložena sredstva vedno na voljo, saj do njih dostopate ne glede na čas investiranja.

»Investiranje v vzajemne sklade  je ena od oblik, s katerimi lahko stranka oplemeniti svoje prihranke oz. premoženje. Z naložbami v vzajemne sklade je primerno začeti kadar koli, tudi takrat, ko imamo v mislih dolgoročne cilje, npr. nakup nepremičnine, avtomobila ali prihranek denarja za šolanje otrok,« so pojasnili v Novi KBM, kjer lahko stranke investirajo v široko paleto najboljših, večkrat nagrajenih vzajemnih skladov treh družb za upravljanje – Sava Infond, Raiffeisen Capital Management in Triglav Skladi.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Zakaj investirati v vzajemne sklade

Ključne prednosti naložb v vzajemne sklade so enostaven dostop do finančnih trgov, velika razpršenost premoženja, likvidnost in razpoložljivost vloženega denarja. V Novi KBM licencirani strokovnjaki poskrbijo, da izberete produkte, ki najbolje ustrezajo vašim željam in potrebam, in sicer na podlagi naložbenih ciljev, predvidenega obdobja naložbe in stopnje pripravljenosti tvegati. Zmotno je namreč prepričanje, da je investiranje v splošnem tvegan posel – če se ga lotimo preudarno in nas ob tem spremlja še odgovoren partner, dosežemo oplemenitenje svojega premoženja, kar je ključen cilj vsakega investitorja.

V Novi KBM si s transparentnimi informacijami prizadevajo, da vlagatelji preudarno izbirajo naložbe v vrednostne papirje oz. vzajemne sklade ter so podrobno seznanjeni s povezanimi pogoji in stroški. Če vas zanimajo investicije, začnite nadgrajevati svoje znanje z naložbenim vodnikom.


Naročnik oglasne vsebine je Nova KBM

Več iz rubrike