Okrevanje industrije potrošniške elektronike

Tudi potrošniško elektroniko in gospodinjske aparate smo zadnja leta kupovali preudarneje.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Čeprav se morebiti ni zdelo, da bi prodaja televizorjev in zvočnih naprav kaj posebej trpela zaradi rusko-ukrajinskega konflikta, pa je luknja, ki jo je po kovidnem navalu potrošnikov, ki so hitro razgrabili več televizorjev in računalnikov pa tudi gospodinjskih aparatov vseh vrst in velikost, kot so proizvajalci načrtovali, v naslednjih letih pustila znatno luknjo v povpraševanju.

Po več letih močne rasti, ki jo je sprožila pandemija, je tehnološka industrija lani doživela globalno upočasnitev, kombinacija vojne, energetske krize in inflacije je namreč negativno vplivala na razpoloženje potrošnikov. Tehnično potrošniško blago oziroma potrošniška elektronika in gospodinjski aparati niso šli več za med, saj je njihova prodaja lani po dolgem času doživela 6,9-odstotni padec v primerjavi s prejšnjim letom.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.