Odstopila članica uprave SDH Nada Drobne Popovič

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) se je danes na izredni seji seznanil z nepreklicno odstopno izjavo članice uprave holdinga Nade Drobne Popovič, so sporočili iz SDH. Drobne Popovičeva bo sicer funkcijo članice uprave opravljala do izteka odpovednega roka po pogodbi o zaposlitvi, ki je 60 dni.
Fotografija: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Uroš Hočevar

Kot je za STA povedal prvi nadzornik SDH Damjan Belič, je bilo iz odstopne izjave Drobne Popovičeve razbrati, da so razlogi osebne narave.

V upravi SDH bo tako po odhodu Drobne Popovičeve ostala le še predsednica uprave Lidija Glavina, medtem ko zakon o SDH predvideva tričlansko upravo. Nadzorniki SDH so si vse od decembra lani sicer prizadevali najti tretjega člana uprave, a ga niso uspeli imenovati. Noben od kandidatov, ki so se uvrstili v ožji izbor, namreč ni pridobil zadostne podpore članov nadzornega sveta.

Kot je pojasnil Belič, je naloga nadzornega sveta, da v 60 dneh zdaj zagotovi normalno delovanje uprave. Lahko začne normalen postopek za imenovanje novega člana uprave, lahko pa po zakonu o gospodarskih družbah začasno, za obdobje največ enega leta, funkcijo člana uprave prevzame tudi eden od nadzornikov.

Poleg Beliča v nadzornem svetu sedijo še Duško Kos, Igor Kržan, Andrej Bertoncelj in Janez Vipotnik.

Spletne Finance so sicer danes pisale, da naj bi v SDH neuradno prišla nekdanja prva pravnica Pivovarne Laško in nekaj časa tudi predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik. Postala naj bi pomočnica uprave. Uradne potrditve o tem sicer ni.

Nadzorniki SDH, ki jih vodi Damjan Belič, so danes tudi sklenili, da SDH na skupščini Save, ki je sklicana za ponedeljek, ne podpre sklepa o dokapitalizaciji družbe v višini 12,5 milijona evrov. Seznanili so se z namero, da SDH dolžniško financira ali vstopi v delež v družbi Sava Turizem v maksimalnem znesku 4,7 milijona evrov, s čimer zagotavlja sredstva za prevzem deleža v Hotelih Bernardin.

Kot je povedal Belič, je sporočilo tega sklepa nadzornikov, da je SDH pripravljen podpreti načrte za konsolidacijo slovenskega turističnega sektorja, a ne preko Save, ki je v prisilni poravnavi, temveč preko Save Turizma, ki je normalno delujoče podjetje.

Več iz rubrike