Objavljen razpis za poslovodstvo gospodarja državnih gozdov

Nadzorni svet lani ustanovljene družbe Slovenski državni gozdovi je danes objavil razpis za dva člana poslovodstva, ki ga zdaj začasno kot vršilec dolžnosti vodi Miha Marenče. Rok za oddajo pisne prijave z življenjepisom in zahtevanimi dokazili je 25. februar.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Družba Slovenski državni gozdovi je bila ustanovljena lani spomladi in je ob ukinitvi koncesij 1. julija v upravljanje prevzela 255.000 hektarjev gozdov v lasti države. Njen sedež je v Kočevju.

Vlada je začasno vodenje družbe najprej zaupala direktorju gozdarsko-žagarske družbe Snežnik iz Kočevske Reke Julijanu Rupniku, ki pa je kmalu odstopil in konec aprila je na ta položaj prišel Marenče, do tedaj državni sekretar na kmetijskem ministrstvu.

Za čas do imenovanja poslovodstva je vlada lani imenovala tudi dva poslovna pooblaščenca družbe, in sicer Boruta Meha, odgovornega za področje financ, računovodstva in kontrolinga, ter Zlatka Ficka, odgovornega za področje gozdarstva in lesarstva.

V skladu z aktom ustanovitvi družbe lahko Slovenske državne gozdove vodi eden ali več poslovodij, vendar ne več kot trije. Nadzorni svet je danes objavil razpis za dva, in sicer za mandatno dobo pet let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Za primer dvočlanskega poslovodstva je predvideno, da glavni direktor pokriva področje gozdarstva in lesarstva ter koordinira delo poslovodstva, drugi pa je pristojen za področje financ, računovodstva in kontrolinga.

Kandidat za glavnega direktorja mora imeti izobrazbo ekonomske ali tehnične smeri ter najmanj 15 let delovnih izkušenj, od tega vsaj pet let na vodilnih ali vodstvenih delovnih mestih v srednjih ali velikih gospodarskih družbah. Od kandidata za direktorja za finance, računovodstvo in kontroling pa se pričakuje izobrazba ekonomske smeri ter najmanj 10 let delovnih izkušenj, od tega najmanj polovico v srednjih ali velikih gospodarskih družbah.

Več iz rubrike

aktualno

Branko Meh: Obrtniki in podjetniki imajo dovolj; ukrepi vlade ne delujejo

V OZS so razočarani, ker vlada ni prisluhnila argumentom delodajalskih organizacij in gospodarskega ministrstva ter odprla dejavnosti.

aktualno

Moje, vaše, čigavo?

Upravljanje osebnih podatkov v času digitalnih identitet

aktualno

Sodišče razveljavilo sklepe vlade; sledijo kazenske ovadbe in odškodninske tožb…

Vladi je Ustavno sodišče odredilo tri dni časa za ukrepanje, sicer se bodo šole vrnile k pouku po starem. A to ni vse, meni pravnik Andraž Teršek, ki pravi, da se v ozadju skriva mnogo več.

aktualno

Vlada podaljšala veljavnost turističnih bonov

Vlada je na današnji seji podaljšala veljavnost turističnih bonov do konca leta 2021, je na vladni novinarski konferenci povedal govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Komentarji: