Michelinov chef lani nabral pol milijona evrov; Se letos obeta rekord?

V začetku novembra bo že drugo leto zapored v Italiji potekal kulinarični dogodek v znamenju tartufov. Odvijala se bo tudi dražba za najboljši tartuf.
Fotografija: Michelinov chef Beppe De Vito. FOTO: ART
Odpri galerijo
Michelinov chef Beppe De Vito. FOTO: ART

Znana italijanska restavracija Art bo 8. novembra že drugo leto zapored gostila kulinarični dogodek Alba White Truffle Benefit Dinner. Osrednja tematika bodo beli tartufi, ena najbolj priljubljenih kulinaričnih specialitet. Njihova sezona je prav zdaj v polnem zamahu. Poleg tartufov pa bodo na voljo tudi druge odlične italijanske jedi v kombinaciji z izbranim vinom.
 

Zbrana sredstva v dobrodelne namene


Goveji tartar Kagoshima z endivijo na oglju, kosho bernesem in belim tartufom. FOTO: ART
Goveji tartar Kagoshima z endivijo na oglju, kosho bernesem in belim tartufom. FOTO: ART
Vsi prihodki od dogodka bodo namenjeni dobrodelnim organizacijam. Dodeljeni bodo dobrodelni organizaciji Foodsteps, ki nudi družinam z nizkimi prihodki brezplačna izobraževanja s področja prehrane. Ciljna skupina so predvsem otroci v starosti 7 do 12 let.

Dobrodelna večerja je del globalne pobude, ki je nastala s sodelovanjem Italije, Hong Konga, Moskve in Singapurja. Organizatorji se bodo sestali virtualno. Sočasno bo v Piemontu potekala tradicionalna dražba za najboljši primerek belega tartufa. Alba – iz italijanske regije v bližini Torina – je najbolj zaželena vrsta belega tartufa, ki se lahko pohvali z odlično kvaliteto in edinstvenim okusom.

Beli tartuf Alba. FOTO: ART
Beli tartuf Alba. FOTO: ART
Vrhunske specialitete in izbrana piemontska vina


Na dogodku bo imel glavno besedo lastnik restavracije Art in z Michelinovo zvezdico nagrajen chef Beppe De Vito, ki bo predstavil inovativni meni. Gostje bodo lahko izbirali med številnimi jedmi, ki vsebujejo bele tartufe. Med drugim bodo na voljo zelena s kremo iz artičoke, črni čebulni kaviar in govedina z endivijo. Vinska spremljava bo obsegala piemontska vina najboljše kakovosti.

Vrhunec večera bo možnost degustacije posebnega Alba tartufa, ki je bil skrbno izbran s strani strokovnjakov. Ponujen bo v kombinaciji z najboljšimi italijanskimi vini.
 

Dražba za najboljši primerek tartufa

Jajčni rumenjak Tagliolini. FOTO: ART
Jajčni rumenjak Tagliolini. FOTO: ART

Vzporedno s kulinaričnim dogodkom bo potekala tudi dražba za največji in najboljši tartuf po ocenah strokovnjakov. Pričakujemo lahko visok znesek. Lani je tako potekala dražba za beli tartuf z maso 1005 gramov. Najvišja ponudba zanj je znašala kar 120.000 evrov. Na lanskoletnem dogodku je bilo skupno zbranih kar 420.000 evrov, ki se jih je namenilo lokalnim dobrodelnim organizacijam.
 

Več iz rubrike