Ob točnosti je nujna tudi povezljivost meritev

Uporabniki vse bolj pričakujejo, da bi sistemi različnih proizvajalcev postali interoperabilni, so prepričani v Dewesoftu.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Tehnologija igra v našem vsakdanjem življenju čedalje pomembnejšo vlogo, tako na gospodarskem kot na osebnem področju. Da pa naprave, sistemi in aplikacije pravilno delujejo, potrebujejo njihovi razvijalci, proizvajalci in upravljavci ogromne količine zanesljivih podatkov.

Informacije o tem, kako se spreminjajo tehnološko pomembni parametri, zbirajo merilni inštrumenti, pomembno pa je predvsem, da zanesljivo delujejo, vse bolj pa tudi to, da podatke varno in učinkovito (pogosto v realnem času) posredujejo tistim, ki jih potrebujejo.

»Podjetja potrebujejo merilno opremo pri razvoju svojih izdelkov v različnih industrijah. Trenutno si ves svet prizadeva za čim manjši ogljični odtis, kar se kaže na višji učinkovitosti na področju električnih omrežij in e-mobilnosti. Izboljšujejo se varnostni standardi na področju letalstva in vesoljske tehnike. Vse več pa je 'dotrajanih' stavb in objektov, ki jih je treba nadzirati s sistemi za monitoring,« je o ključnih izzivih na področju meritev povedal Jure Knez, predsednik podjetja Dewesoft.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike