Novi iphoni od danes na voljo tudi v Sloveniji

V več kot 25 državah, tudi Sloveniji, bodo danes začeli prodajati nova Applova telefona iz serije iPhone, ki ju je ameriški tehnološki velikan predstavil pred dvema tednoma. Najbolj neučakani so ju lahko že opolnoči naročili prek spleta, za ostale bodo nekatere trgovine odprle vrata nekaj prej kot običajno. Prve količine bodo omejene.
Fotografija: arhiv podjetja
Odpri galerijo
arhiv podjetja

Apple je nove modele iz svoje serije pametnih telefonov iPhone predstavil 12. septembra. Gre za tri modele: iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr. V Sloveniji je od danes mogoče kupiti prva dva, na tretjega bo treba počakati še kakšen mesec.

Lani predstavljeni najdražji model pametnega telefona iPhone X je Apple osvežil z zmogljivejšim procesorjem in izboljšanim zaslonom. Model iPhone Xs ima še vedno zaslon z diagonalo 14,7 centimetra, zdaj pa je na voljo še njegova večja različica iPhone Xs Max s 16,5-centimetrskim zaslonom.

Oba imata med drugim zaslona s tehnologijo OLED, napreden mobilni operacijski sistem iOS 12, dvojno kamero z ločljivostjo 12 milijonov pik ter prepoznavo obraza Face ID, ki omogoča varno odklepanje in prijavo v aplikacije že s pogledom na telefon. Procesor A12 Bionic z naslednjo generacijo nevronskega pogona uporablja sprotno strojno učenje in tako spreminja izkušnjo dela s fotografijami, igranja ali nadgrajene resničnosti.

Najdražji novi iphone - model iPhone Xs Max s 512 gigabajtov notranjega pomnilnika - stane pri Telekomu Slovenije brez vezave 1739 evrov, v spletni trgovini pa nekaj manj. Cene za model iPhone Xs se začnejo pri 1219 evrih.

Pri obeh največjih operaterjih v Sloveniji, Telekomu Slovenije in A1, so naročila prek spleta začeli sprejemati takoj po polnoči. Sicer pa bo treba priti v njune trgovine, od katerih bodo nekatere odprla vrata uro prej kot običajno. Danes bodo sicer količine omejene, dodatne naprave obljubljajo predvidoma že v naslednjem tednu.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: