NLB v tretjem četrtletju močno zvišala dobiček

Rekordni rezultati še ne odražajo stopnje stresa, ki ga trg pričakuje.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Skupina NLB je v prvih treh četrtletjih ustvarila 378 milijonov evrov čistega dobička, kar je 84 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Na skok dobička je vplival tudi predvsem Sberbank v Sloveniji, ki je bil izveden po bistveno nižji ceni od vrednosti kapitala.

Zgolj v tretjem četrtletju je dobiček največje bančne skupine v Sloveniji dosegel 90,8 milijona evrov, kar je 38 odstotkov nad dosežkom istega lanskega obdobja. Kako močna je rast prihodkov? Kako je na poslovanje vplival prevzem Sberbank? Se že kažejo tudi učinki poslabšanja razmer?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.