Netflix v treh mesecih pridobil sedem milijonov naročnikov

Ameriški ponudnik video vsebin Netflix je v sklopu širjenja na svetovno tržišče samo v zadnjem trimesečju pridobil rekordnih sedem milijonov naročnikov. Minulo leto je tako sklenil s skoraj 94 milijoni naročnikov.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

V Netflixu pojasnjujejo, da so med oktobrom in decembrom lani samo zunaj ZDA pridobili kar pet milijonov naročnikov, optimistični pa so tudi za naprej. V prvem četrtletju letos naj bi tako sklenili 5,2 milijona novih naročniških razmerij, od tega 3,7 milijona v tujini, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zahvaljujoč širjenju se krepi tudi poslovanje podjetja s sedežem v Kaliforniji. Njegov čisti dobiček je v zadnjih treh mesecih leta 2016 poskočil za 55 odstotkov na 66,7 milijona evrov, prihodki pa za 36 odstotkov na 2,5 milijarde dolarjev.

Več iz rubrike

aktualno

Nova študija razkriva, da je bil lockdown napačna poteza

Žrtvovanje svobode, za dolgoročno skupno blaginjo, se ni izkazalo za pravi ukrep, piše v študiji.

aktualno

Vladimir Putin vse bolj vznemirjen

Vrnitev Alekseja Navalnega. Razkrita skrivna palača. Na desetine uličnih protestov. Na platformi Tiktok se trgajo plakati s Putinovo podobo. Športne zvezde o tem javno govorijo, … Putinu stvar…

aktualno

Davos 2021: Pred nami so neizogibne spremembe

Letos se odvija že 51. Svetovni gospodarski forum. Tokrat v virtualni obliki. Poudarek je predvsem na življenju po pandemiji.

aktualno

Študija razkriva posredne posledice boja proti epidemiji na otrocih

Ukrepi za boj proti širjenju epidemije covid-19 posredno povzročajo tudi poslabšanje vida, dokazuje raziskava med več kot 120.000 šolarji na Kitajskem, katerih vid se je lani poslabšal precej bolj ko…

Komentarji: