Ne pozabite na uveljavitev posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

Finančna uprava opozarja, da se približuje rok za oddajo vloge. Hitrejši način je oddaja elektronske vloge prek eDavkov.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Rok za oddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine je 6. februar, za elektronsko oddajo vloge prek eDavkov pa je rok do 20. februarja, saj bo elektronski portal ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog, sporočajo iz Finančne uprave.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.