Ne le Apple, tudi Disney se bo spopadel z Netflixom

Disney pričakuje, da bo uporabnike privabila njegova široka ponudba video vsebin. Bo res?
Fotografija: Za storitev Disney+ bo treba odšteti 6,99 evra na mesec, kar je ceneje od najbolj ugodne ponudbe konkurenčnega Netflixa. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Za storitev Disney+ bo treba odšteti 6,99 evra na mesec, kar je ceneje od najbolj ugodne ponudbe konkurenčnega Netflixa. Foto: Reuters

Ameriški medijski velikan Disney novembra na ameriški trg prihaja s svojo lastno storitvijo pretočnih video vsebin. Za storitev Disney+ bo treba odšteti 6,99 evra na mesec, kar je ceneje od najbolj ugodne ponudbe konkurenčnega Netflixa.

Po startu 12. novembra v ZDA naj bi bila storitev Disney+ v roku dveh let dostopna v večini najpomembnejših regij po svetu, je po poročanju tujih tiskovnih agencij povedal prvi mož Disneyja Robert Iger. V koncernu pričakujejo, da bodo do leta 2024 imeli že 60 do 90 milijonov uporabnikov.

Disney pričakuje, da bo uporabnike privabila njegova široka ponudba video vsebin. Koncern svoje filme in serije že umika iz ponudbe tekmecev, kot je Netflix, in jih zdaj namerava predvajati prek lastne platforme. Netflix ima trenutno v ZDA 60 milijonov uporabnikov.

V lasti Disneyja so med drugim studio Lucasfilm s serijo Vojna zvezd, kot tudi studii Marvel s filmi o super junakih, med njimi Maščevalci. Med drugim naj bi si bilo mogoče v storitvi Disney+ ekskluzivno ogledati serije z junaki iz Maščevalcev in Vojne zvezd. Pred kratkim je koncern prevzel tudi televizijo Fox, kar pomeni, da bodo v storitvi Disney+ dostopni vsi deli iz risane serije Simpsonovi.

Pred nekaj tedni je za letošnjo jesen svojo lastno storitev pretočnih video vsebin z ekskluzivnimi oddajami napovedal tudi Apple. Doslej sicer ni predstavil še nobenih načrtov glede cene, a ugodna cena Disneyjeve storitve pretočnih video vsebin mu utegne po mnenju poznavalcev precej zožiti manevrski prostor.

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: