Ne le Apple, tudi Disney se bo spopadel z Netflixom

Disney pričakuje, da bo uporabnike privabila njegova široka ponudba video vsebin. Bo res?
Fotografija: Za storitev Disney+ bo treba odšteti 6,99 evra na mesec, kar je ceneje od najbolj ugodne ponudbe konkurenčnega Netflixa. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Za storitev Disney+ bo treba odšteti 6,99 evra na mesec, kar je ceneje od najbolj ugodne ponudbe konkurenčnega Netflixa. Foto: Reuters

Ameriški medijski velikan Disney novembra na ameriški trg prihaja s svojo lastno storitvijo pretočnih video vsebin. Za storitev Disney+ bo treba odšteti 6,99 evra na mesec, kar je ceneje od najbolj ugodne ponudbe konkurenčnega Netflixa.

Po startu 12. novembra v ZDA naj bi bila storitev Disney+ v roku dveh let dostopna v večini najpomembnejših regij po svetu, je po poročanju tujih tiskovnih agencij povedal prvi mož Disneyja Robert Iger. V koncernu pričakujejo, da bodo do leta 2024 imeli že 60 do 90 milijonov uporabnikov.

Disney pričakuje, da bo uporabnike privabila njegova široka ponudba video vsebin. Koncern svoje filme in serije že umika iz ponudbe tekmecev, kot je Netflix, in jih zdaj namerava predvajati prek lastne platforme. Netflix ima trenutno v ZDA 60 milijonov uporabnikov.

V lasti Disneyja so med drugim studio Lucasfilm s serijo Vojna zvezd, kot tudi studii Marvel s filmi o super junakih, med njimi Maščevalci. Med drugim naj bi si bilo mogoče v storitvi Disney+ ekskluzivno ogledati serije z junaki iz Maščevalcev in Vojne zvezd. Pred kratkim je koncern prevzel tudi televizijo Fox, kar pomeni, da bodo v storitvi Disney+ dostopni vsi deli iz risane serije Simpsonovi.

Pred nekaj tedni je za letošnjo jesen svojo lastno storitev pretočnih video vsebin z ekskluzivnimi oddajami napovedal tudi Apple. Doslej sicer ni predstavil še nobenih načrtov glede cene, a ugodna cena Disneyjeve storitve pretočnih video vsebin mu utegne po mnenju poznavalcev precej zožiti manevrski prostor.

Več iz rubrike

aktualno

Akcijski načrt za povečanje produktivnosti je tudi pokojninska reforma

Združenje Manager je na včerajšnjem e-dogodku Observatorij 2021 nadaljevalo javno razpravo o akcijskem načrtu za višjo rast produktivnosti, ki je bil predstavljen na septembrskem Managerskem kongresu.

aktualno

(VIDEO) Prva hrvaška električna jahta požela velik aplavz

Hrvaško podjetje Salona Yachts je v Splitu predstavilo svojo novo in edinstveno luksuzno jahto, Salona 46.

aktualno

(VIDEO) Elon Musk: Rojen na Zemlji, pokopan na Marsu

Elon Musk: Vsi bomo enkrat umrli in če imam možnost izbirati, kje bom pokopan, se mi zdi Mars dobra ideja. Rojen na Zemlji, pokopan na Marsu, se sliši fantastično.

aktualno

Zaprtje države povečalo grožnjo dela na črno

Obrtniki in trgovci še enkrat več pozivajo po ponovnem odprtju gospodarskih dejavnosti, saj ukrepi niso učinkoviti, hkrati se veča tudi grožnja dela na črno.

Komentarji: